Hajdúszoboszló hírei

2017.12.20. 08:13

Felnőttkorukig támogatják a hajdúszoboszlói hármasikreket

Debrecen, Hajdúszoboszló - A Tündérkör Alapítvány már karácsony előtt átadja a támogatások első részét.

Debrecen, Hajdúszoboszló - A Tündérkör Alapítvány már karácsony előtt átadja a támogatások első részét.

Az elhunyt édesanya egykori munkahelye alapítványi rendezvényekkel is igyekszik majd támogatást gyűjteni az árván maradt gyermekek és édesapjuk számára. Az óvoda vezetőjének meggyőződése: a hosszú távú segítség számít. Ők a gyerekeket felnőttkorukig kívánják végigkísérni, támogatni, hogy soha semmiben ne szenvedjenek hiányt.

Tizennyolc éves korukig

A tragédia óta példátlan összefogásról tesz tanúbizonyságot a világ. Ebben tölt be kiemelkedő szerepet a Tündérkör Alapítvány, mely elsőként állt a család mellé. Tóth Ferenc, az alapítvány kurátora a Napló kérdésére elmondta: az általuk szervezett gyűjtés az emberek együttműködésének köszönhetően nagyon jól halad, és bíznak abban, hogy ezt minél tovább folytathatják a hármasikrek megsegítése érdekében. Gyűlésükön megszavazták: az eddig összegyűlt adományok első részét hivatalos keretek között már karácsony előtt átadják az édesapának. Támogatásukról igyekeznek majd a gyerekeket egészen felnőtt korukig biztosítani. Ennek érdekében a testvérek 18. életévéig a Tündérkör Alapítvány honlapján megtalálható lesz egy topic a család sorsáról, melynek segítségével életük figyelemmel követhető.

Tóth Ferenc hangsúlyozta: a rossz tapasztalatok miatt rengetegen tartózkodnak az alapítványok útján való adományosztástól. Sok csaló csoport és rosszindulatú személy terjeszt valótlanságokat az ő adománygyűjtésükről is.

Taníttatásuk költsége

Ketten, éjt nappallá téve, munka mellett, naponta több mint 600 üzenetre és telefonhívásra válaszolva próbálják a hozzájuk bizalommal forduló adományozók segítségét fogadni. A széles körű összefogást jól jellemzi, hogy az apának ingyenes jogi képviseletet ajánlott egy cég. Egy hazai ásványvízkészítő nagyvállalat egy évig korlátlan mennyiségű babavizet tud adni, az egyik kozmetikai multi pedig a pelenkákról gondoskodna. Egy „fitneszguru” azt is felajánlotta, hogy 18 éves korukig állja a gyerekek taníttatási költségeit.

HBN–Honti Orsolya


[related-post post_id="3714763"]

[related-post post_id="3714403"]

[related-post post_id="3713849"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!