Hajdúnánás hírei

2018.12.21. 13:17

A városban tartják a nánási fiatalokat

Hajdúnánás - December végén újabb 16 fiatal pár veheti birtokba új otthonát – döntött a képviselő-testület.

Hajdúnánás - December végén újabb 16 fiatal pár veheti birtokba új otthonát – döntött a képviselő-testület.

A Fecskelakás program keretében az év elején már 16 teljes körűen felújított társasházba költözhettek be a helyi fiatalok. Idén decemberben újabb 16 fiatal pár veheti birtokba új otthonát. Év végétől megtelik élettel a 32 lakásos társasház.

A fecskelakás program kialakításánál az elsődleges cél, hogy segítsenek az önálló életet most kezdőkön. Ők ezekben a társasházakban bérelhetnek lakást 5-6 éven keresztül, vállalva egy előtakarékossági szerződést, majd tovább léphetnek, saját otthonhoz juthatnak.

A Nyúl utcán 29 telek

Szólláth Tibor polgármester elmondta, hogy az önkormányzat máris arra koncentrál, hogy azok a pályázók, akiknek most nem tudtak lakást biztostani, nekik más társasházban adjanak pályázási lehetőséget. Éppen ezért jelenleg is hirdetnek hat üres önkormányzati bérlakást, illetve hamarosan pályázni lehet a jövő nyáron beköltözhető Fecskeotthonban található felújított és teljesen berendezett lakásokra. Mindemellett ettől az évtől kezdve újra lehetőség nyílik a nánási fiatalok számára, hogy igénybe vegyék az első lakáshoz jutók támogatását, amely félmillió forint segítséget jelent építkezőknek, lakás vásárlóknak – tette hozzá a polgármester.

A Nyúl utcán és környékén lévő 29 darab önkormányzati tulajdonú telken egy olyan csendes lakópark épülne, amelyen a hajdúsági hagyományokra jellemző lakóépületek adnák a városrész arculatát. Annak érdekében, hogy a fiatal családok, építkezni vágyók lakáshoz jutását segítsék, illetve támogassák a fiatalság helyben maradását, a telkeket egységesen egymillió forint+áfa áron értékesíti az önkormányzat. Ezek közül 13 telek közművesített, a maradék 16 telek alapvető infrastruktúra kiépítését pedig a következő időszakban tervezi a város. További előnyt jelent a telekvásárlóknak, hogy az összeg már tartalmazza az önkormányzat által biztosított bejelentési tervdokumentáció díját is.

- Harsányi Zsolt -


[related-post post_id="4087764"]

[related-post post_id="4084680"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!