Hajdúnánás hírei

2018.11.13. 13:58

Magyarságot és a Magyarországot szolgálta a püspök

Hajdúnánás - Emlékszoba őrzi dr. Hegedűs Loránt püspök emlékét a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium Kéky-termében.

Hajdúnánás - Emlékszoba őrzi dr. Hegedűs Loránt püspök emlékét a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium Kéky-termében.

Ahogy arra Kocsis Áron, a gimnázium igazgatóhelyettese a hétfői avató köszöntőjében elmondta: – Itt van az emlékezésnek az a szobája, amely egy életútra, egy itt végzett diáknak emlékét őrizve mutatja meg mindazt a hagyományt, értéket, amelyet érdemes megmutatnunk, s őriznünk.

Gacsályi Gábor református lelkipásztor hangsúlyozta, hogy püspök mindig nagy hangsúlyt helyezett a magyarság súlyos sorskérdéseinek megoldására, a világ magyarságának egyetemes érvényű „lelkigondozására”, a magyarságtudat, s az egyházhoz való tartozás tudatának megőrzésére, az anyanyelv, s a magyar kultúra értékeinek megmaradására bárhol a világon, ahol magyar diaszpóra él.

Feladatunknak kell tekintenünk, hogy azokat a gondolatokat, azt a szellemiséget, melyet a püspök képviselt, tovább adjuk közösségünknek, a gimnázium tanulóinak – emelte ki köszöntőjében Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere.

Az ünnepi pillanatokat még inkább emlékezetessé, meghatóvá tette Hegedűs Lóránt gyermekének, Zsuzsannának visszaemlékezése, gondolata.

A köszöntők után a püspök felesége dr. Illés Zsuzsa, Gacsályi Gábor lelkész, Szólláth Tibor polgármester és Dér Balázsné Dobi Inci, a gimnázium igazgatója vágták át közösen a szalagot. A megható és ünnepi pillanatok végét a kegyelet és emlékezés virágainak elhelyezése jelentette néhai Főtiszteletű dr. Hegedűs Loránt püspök mellszobránál, a gimnázium melletti szoborparkban.

- Harsányi Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!