Hajdúnánás hírei

2018.03.10. 13:54

Telekhez és lakáshoz segítik a fiatalokat Hajdúnánáson

Hajdúnánás - Kedvezményekkel csábítja a város az itt élő fiatalokat, hogy Nánáson találják meg jövőjüket.

Hajdúnánás - Kedvezményekkel csábítja a város az itt élő fiatalokat, hogy Nánáson találják meg jövőjüket.

A város elfogadott lakáskoncepciójában szerepel, hogy kérelem alapján júliustól ismét lehet igényelni az első lakáshoz jutók vissza nem térítendő, 500 ezer forint összegű támogatását.

– Hajdúnánás mindig is kereste a helyi fiatal családok lakhatása, letelepedése támogatásának lehetőségét – mondta a település polgármestere. Szólláth Tibor kiemelte: néhány napon belül 16 fiatal pár költözhet be a mai kor elvárásainak megfelelő színvonalú Fecskeházba. Terveik szerint ősszel újabb 16 ifjú pár juthat hasonló módon lakáshoz. A fecskeház program kialakításánál az elsődleges cél, hogy az önálló életet most kezdőkön segítsenek.

Ők ezekben a társasházakban bérelhetnek lakást, majd egy előtakarékossági szerződést vállalva továbbléphetnek egy saját, vagy nagyobb otthonba.”

– Mindemellett fiataljaink számára ettől az évtől kezdve újra lehetőség nyílik, hogy igénybe vegyék az első lakáshoz jutók támogatását, amely félmillió forint segítséget jelent építkezőknek, lakás vásárlóknak – tette hozzá polgármester.

Közművesített telkek

A Nyúl utcán és környékén lévő 29 darab önkormányzati tulajdonú telken a hajdúsági hagyományokra jellemző lakóépületek épülnek, ezek adják a városrész arculatát.

Annak érdekében, hogy a fiatal családok, építkezni vágyók lakáshoz jutását segítsék, illetve támogassák a fiatalság helyben maradását, a telkeket egységesen 1 millió forint+áfa áron értékesíti az önkormányzat. A telkek közül már 13 közművesített, 16-nak pedig a következő időszakban tervezi az alapvető infrastruktúra kiépítését a város. További előnyt jelent a telekvásárlóknak, hogy az összeg már tartalmazza az önkormányzat által biztosított bejelentési tervdokumentáció díját is.

Szólláth Tibor kiemelte, hogy a nehezebb pénzügyi helyzetben lévőknek lehetőségük van használt, elsősorban kedvező vételárú önkormányzati tulajdonú ingatlanok vásárlására is.

- Harsányi Zsolt -


[related-post post_id="3781794"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!