„Hajdúdorogon legszebb a karácsony”

„Hajdúdorogon legszebb a karácsony”
© Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – Világos, emberi, magyar, s egyedül választható adventi program: önvizsgálatot tartani, szeretni, szeretetet megvallani, mert szeretetben élni nem gyengeség, hanem a legnagyobb erő, mérhetetlen biztonság és pótolhatatlan boldogság – vallja Lelesz György, aki édesapja társaságában, Lelesz Antal, Hajdúdorog legidősebb 101 éves lakosának társaságában lobbantotta lángra az adventi koszorú harmadik szál gyertyáját.

Az esős időjárás ellenére sokan állták körbe a főtéren felállított óriás adventi koszorút november 27-én, vasárnap este. Csige Tamás polgármester advent ezen estéjére Lelesz Györgyöt, a Debreceni Közterület Felügyelet igazgatóját kérte fel ünnepi gondolataink megosztására és a harmadik szál gyertya lángra lobbantására.

Lelesz György köszöntőbeszédében elmondta, hogy a keresztény világ két legnagyobb ünnepe – a húsvét és a karácsony – Hajdúdorogon a legszebb a világon. Sugárzik a városból karácsonykor a születés, húsvétkor a feltámadás hite, értelme, lényege. Soha ki nem törölhető emlék az ember lelkéből a karácsonyvárás varázslatos gyermekkora, a kóringyálás, majd a szent esték, a családi körben töltött szeretet teljessége.

Kattintásra galéria nyílik! Kattintásra galéria nyílik! ©

Meg kell állni a rohanó világunkban, nem letudni a karácsonyt egy „kötelezőnek tűnő” ajándékozással. Nem az ajándék, a szeretet, az egymásra való odafigyelés a karácsony egyik legfontosabb üzenete. Jónak lenni jó! – mondja a szlogen, és ez karácsonykor fokozottan igaz. Ha szeretteinkkel, barátainkkal, az arra rászorultakkal jót teszünk, boldogan tekinthetünk az új év elé és nyugodtan gondolhatunk vissza az előzőre. Ezeket a gondolatokat megfogalmazva és békés karácsonyt kívánva gyújtotta meg az adventi koszorú harmadik gyertyaszálát Lelesz György.

Az est egyik legmeghatóbb pillanata volt, amikor a város polgármestere és az ünneplő közösség Lelesz Anti bácsit, Hajdúdorog legidősebb lakosát köszöntötte százegyedik születésnapja alkalmából.
A Készenléti Rendőrség Zenekarának előadásában – dr. Koppányi Zsolt rendőrőrnagy, karmester-helyettes vezénylésével – varázslatos karácsonyi dallamok csendültek fel, majd Mislovics Andrea rendezvényszervező szíves invitálásának eleget téve a megjelentek a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI szakácsai által készített diós bejglit és forró teát közösen fogyasztották el az ünnepi asztalokról.

HBN–MA
hirdetés