Tisztelet a lovasok iránt

2020.09.07. 11:25

Ismét összegyűltek a térség fogatosai Hajdúdorogon – fotókkal

Ragyogó napsütés, negyvenöt kettesfogat, továbbá kecske- és kakasfogó verseny is volt az idei amatőr fogathajtón, amelyet a Hajdúdorog Városáért Emlékéremmel kitüntetett Lovas Hajdúk Egyesülete szervezett.

Fotó: Miska Andrea

Tizennegyedik alkalommal adott otthont a városi strandfürdő rendezvénytere a Térségbeli Amatőr Fogathajtó Verseny Megyei Bajnokság elődöntőjének szombaton. A programsorozat a fogatok felvonulásával indult, majd Papp György, a Lovas Hajdúk Egyesületének elnöki köszöntője hangzott el. A kettesfogatok versenyén ünnepi beszédet mondott Horváth Zoltán polgármester, melyet Tiba István országgyűlési képviselő nyitógondolatai követtek. A felszólalók köszöntőikben a lovassport iránti elkötelezettségüket és tiszteletüket hangsúlyozták. A rangos akadályverseny ezúttal sem kezdődhetett el egyházi áldás nélkül, a felsorakozott negyvenöt fogatot Kapcsai Viktor atya áldotta meg. A kétfordulós versengés évről-évre visszatérő vezetőbírója Huszár Róbert volt, aki segítőivel egyetemben árgus szemekkel figyelt a szabályos pályahasználatra. Az eredményhirdetést és a díjak átadását követően – a legkisebbek örömére – az elmaradhatatlan kecske- és kakasfogót is megrendezték a szervezők, mely méltó lezárása volt a rendkívül mozgalmas napnak.

Miska Andrea

A verseny győztesei

Póni kettes C kategória: Vincze Olivér

Kettesfogat C kategória: Molnár Lajos

Póni kettes D kategória: Kádár László

Kettesfogat D kategória: Dudits Luca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!