Kábelvágás miatt még lassabban

Akt.:
A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Négy és fél órára nőtt a menetidő sebesvonattal a 100-as vasútvonalon Budapest és Debrecen között.

Egyik olvasónk azzal a panasszal kereste meg szerkesztőségünket, hogy csütörtökön Budapestről sebesvonattal jött haza Debrecenbe, a Csapókertbe és a menetrendhez képest sokat, csaknem fél órát késett a szerelvénye. Elmondása szerint, a Nyugati Pályaudvaron 14 óra 28 perckor szállt fel. Szolnokon át kellett szállnia. A menetrend szerint 18 óra 37-kor kellett volna megérkeznie, de csak 19 órakor jutott el a céljához. Miközben köztudott, hogy Debrecentől nyugatra régóta pályafelújítás zajlik, minden állomáson és megállóhelyen azt mondták be, hogy meghibásodott a biztosítóberendezés. Ő a vonatból azt látta, hogy Kaba és Hajdúszoboszló között csak egy pályán haladt a forgalom, a másik oldalon ugyanis felszedték a síneket. Vonatokat kapcsoltak össze. A férfi nem érti, hogy miért nem azt mondják, hogy a pályafelújítás miatt tart sokkal tovább a XXI. századhoz képest egyébként is rendkívül hosszú út.

Elvágták a kivitelezők a kábelt

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága kérdésünkre azt közölte, hogy a vasúti biztosítóberendezés szeptember 13-án 10 órától nem működött megfelelően, mert a pályafelújítást végző kivitelező elvágta a működtető kábelt Kaba és Hajdúszoboszló között. Az ilyenkor érvényes biztonsági előírásoknak megfelelően, tényleg lassabban közlekedtek a vonatok azon a szakaszon. A másik vágányon folyamatosan felújítási munkálatok zajlanak. A kábel és a berendezés megjavításáig a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon utazóknak a távolsági vonatoknál 20-60 perccel hosszabb menetidővel kellett számolniuk. A torlódások elkerülése érdekében több járat összekapcsolva közlekedett Püspökladány és Debrecen, illetve Hajdúszoboszló és Püspökladány között. A kialakult helyzetért elnézést kért az utasoktól a vasúttársaság.

Jó volt az utastájékoztatás

Hozzátették: Kaba és Hajdúszoboszló között a pályafelújítás miatt folyamatos vágányzár van érvényben, melyhez igazodva a vonatok módosított menetrend alapján közlekednek. A vonatkéséseket közvetlenül a kábelvágás miatti berendezési hiba és a – fokozottabb biztonsági szabályok miatt előírt – lassabb közlekedés okozta, ennek megfelelően tájékoztatta utasait a vasúttársaság. A pályafelújításkor normál körülmények között tartható a módosított menetrend – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

OCs


A kiegészítő tábla szerint akár 10 percen túl is lehúzva maradhat a kar
Debrecen - Megváltoztatták a debreceni Vértesi utcai vasúti átkelő korábbi átépítési terveit. Javában zajlik a 100-as Budapest – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza vasúti fővonal felújítása Püspökladány és Ebes között. Ennek elkészülte után indulhat a munka Ebes és Debrecen közt, melynek egyik fo...Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés