Az időben felismert tünet életet menthet

Hajdúböszörmény - Tizennyolc emberből egynél kialakul a vastagbéldaganat.

Hajdúböszörmény - Tizennyolc emberből egynél kialakul a vastagbéldaganat.

„Daganatos Betegségek – Fókuszban a vastagbélrák” címmel jelent meg ismeretterjesztő kiadvány a „Hajdúböszörmény ESZ-V” Nonprofit Kft. működtetésében lévő Egészségfejlesztési Iroda gondozásában.

Egészségünk megőrzésének kulcsa a gondos odafigyelés. Ez az odafigyelés nem kerül sokba, mégis éveket, évtizedeket nyerhetünk egy kis tudatossággal. A „Fókuszban a vastagbélrák” című kiadvány szakmailag megbízható forrásból, szakorvosok írásain keresztül szólítja meg az olvasót. Bemutatja a leghasznosabb tudnivalókat, és cáfolja a köztudatban régóta terjengő tévhiteket, mítoszokat. Számos hasznos tippel, tanáccsal és recepttel segítjük az egészséges és tudatos életmódot választókat – olvasható a sajtóközleményben.

Napjainkban legtöbbször a felfedezett daganatok 3., 4. stádiumban történnek, amikor már a kezelési lehetőségek korlátozottabbak vagy agresszívebbek. Magyarországon 18 emberből egynél kialakul élete során valamikor vastagbéldaganat. Az évi újonnan felfedezett esetek száma meghaladja a tízezer esetet.

A legveszélyeztetettebb ko­rosztály az 50–70 évesek. A tüdőrák után a második leg­gyakoribb daganatos megbetegedés mindkét nemnél, a nemdohányzók esetén pedig a leggyakoribbnak tekinthető.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!