A párok azt kapják, amit megálmodtak

Hajdúböszörmény - Nem létezik olyan kívánság, amit a szertartásvezető ne tudna megvalósítani.

Hajdúböszörmény - Nem létezik olyan kívánság, amit a szertartásvezető ne tudna megvalósítani.

Magyarországon még feltörekvőben van, igazán ritkaságnak számít a szertartásvezetői szolgáltatás. Bevalljuk, mi is bizonytalanok voltunk a fogalmakat illetően, ugyanakkor eszünkbe jutott néhány olyan tényező, ami manapság fontos a pároknak: kötetlen (vagy éppen pontos) szertartáskezdés, külső helyszín és sok apró figyelmesség, amikről ők maguk dönthetnek. Ismeretes az is, hogy az anyakönyvvezető a polgármesteri hivatalban, esetleg külső helyszínen (külön díj ellenében) hivatalosan összeköti két fiatal életét, akik úgy határoztak hogy házasságot kötnek. Az anyakönyvvezetőt kötik a törvényi szabályozások, éppen ezért ünnepnapon például nem adhat össze senkit. A tavaszi és nyári hónapokban minden szombaton (a házasságkötések leggyakoribb napján) a legtöbb esetben nem egy párt ad össze, hanem esetlegesen többet is. Előfordulhat késés – ha például az előző pár tovább marad a teremben –, és valljuk be, nem kifejezetten személyre szabott a szertartás. Mint az élet minden területén, a házasságkötés esetén is vannak jó értelemben vett „különcök”, akik nem akarnak hagyományos esküvőt.

Legyen egyedi, emlékezetes

– Azok a párok, akik egy emlékezetes, egyedi szertartásra vágynak, azok számára a legjobb választás a szertartásvezetői szolgáltatás. Én mint szertartásvezető megerősítő szertartást tartok. Ennek az a feltétele, hogy az ifjú pár hivatalosan az anyakönyvvezető előtt, két tanú jelenlétében kimondja az igent és megkapják a házassági anyakönyvi kivonatot. Onnantól aztán elindul a tényleges szervezkedés – fogalmazott Szegedi Veronika szertartásvezető, aki segített nekünk a fogalmak tisztázásában.

Nézzük, milyen érvek szólnak e megoldás mellett!

Rugalmas, mégis pontos

Talán a legfontosabb, hogy a szertartásvezető rugalmas a helyszín, az időpont, a ceremóniák, az egyedi kívánságok, a beszéd tekintetében. Nem létezik olyan kívánság, amit ne tudnánk megvalósítani!"

– Én mint szertartásvezető az ifjú párral korábban egyeztetve olyan beszédet mondok, ami kifejezetten róluk szól, egyedi és megismételhetetlen. Minden jegyespár más, a személyes találkozókon sokat beszélgetünk kettőjükről, mit szeretnének, hogyan képzelik el az esküvőjüket. Olyan zenéket választanak ki, ami az egyéniségüket tükrözi, egészen az esküvői szertartás kezdetéig csapatként dolgozunk együtt, hogy minden úgy történjen, ahogyan azt megálmodták. A szertartáson pedig csakis az ifjú pár a lényeg! Minden értük van, hogy az esküvőjük, amely egy életre szól, tökéletes legyen – emelte ki.

– A szertartásvezető fontos ismérve az is – tette hozzá –, hogy jó kapcsolatot építsen ki az esküvői helyszín munkatársaival, a szervezőkkel, ceremóniamesterekkel, fotóssal, videóssal. Mert pontosan az esküvők azok, ahol nincs egyedi siker, hanem csapatmunka van, mert az összhatás számít. S mi, akik a háttérben dolgozunk, tisztában vagyunk azzal, hogy a legfontosabb a főszereplők: vagyis az ifjú pár elégedettsége, boldogsága. Az esküvői szertartás alatt a szertartásvezető is folyamatosan töltődik pozitív energiával, sok erőt kap a pár boldogságából, mosolyából, szerelmes pillantásaikból.

Teljesen euforikus hangulatban vannak, ami természetes és így is kell lennie."

– Nekem az a feladatom, hogy azt kapják, amit megálmodtak. Mindig azt szoktam mondani, hogy ez lesz életük egyik legszebb napja, ami nagyon gyorsan elrepül, úgyhogy használják ki és élvezzék minden pillanatát, hogy egy igazán egyedi és megismételhetetlen esemény főszereplői legyenek. Csodás emlék marad egy vagy sok-sok év múlva is, amiből töltődhetnek majd a hétköznapok során. Általában nagyon rugalmasak a szerelmespárok, bíznak bennem és elfogadják az ötleteimet. Természetesen vannak olyan párok is, akiknek annyira határozott elképzeléseik vannak a szertartás menetéről, hogy én alkalmazkodom hozzájuk. Közösek a céljaink, de a döntés mindig az ifjú páré! – tudtuk meg.

BB


Mi számít egyedinek?

– Nagyon szép az esti szertartás, mécsesekkel megvilágítva, de tóra épített gyönyörű stégen is csodaszép a szabadtéri esküvő. Azt hiszem, általános jellemzői a pároknak, hogy ahol lesz az esküvői vacsora, ott szeretnék az esküvői szertartást is megtartani. Ma már nincs lehetetlen, a helyszín munkatársai megvalósítják az ifjú pár kívánságait. Egy biztos, amelyik szerelmespár szertartásvezetőt kér fel az esküvői szertartásuk levezetésére, mindenki egyedire és különlegesre vágyik. És ez így van jól! – mondta Szegedi Veronika.


Menjünk ki a szabadba!

Sok pár a szabadtéri, piknikes megoldásra szavaz, amikor az esküvői költségeket szeretné lefaragni. Nem az ördögtől való napjainkban a szabadtéri szertartás, akár hivatalos, akár megerősítő a ceremónia, van rá lehetőség.

Az esküvőnél is az élmény a fontos: egyet jelent a meghitt hangulattal, pillanatokkal, felszabadult légkörrel, finom ételekkel, süteményekkel, italokkal, sok nevetéssel, fesztelenséggel. Nem kell egyik helyről a másikra kocsikázni, ahol kimondták az igent, ott lehet a vacsora.

Manapság kreatív tervezők sokasága foglalkozik azzal, hogy feldíszítse a helyszínt a pár kedve és kérése szerint vagy hogy megjelenítse tematikusan a fiatalok hobbiját, stílusát, kedves időtöltését.


[related-post post_id="3926078"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!