mentornak állt

2021.09.07. 17:30

Farkas Balázs: van élet a profi pályafutás után is

Tizenkétszer műtötték, mégis nagy karriert futott be, de most másoknak segítene Farkas Balázs.

Sokat hallunk manapság a menedzserekről a futball­életben, de igazán rejtély az a laikusoknak, hogy ők miért is kellenek igazán a sport területére. Farkas Balázs, aki ukrán bajnok, két évig volt a Debrecen és két évig a Balmazújváros labdarúgója, profi pályafutása befejeztével menedzseri, vagy ahogy ő mondja, mentori munkába kezdett.

– A játékosok szakmai és üzleti érdekképviselete a legfőbb feladatom, melyet egyesek menedzsernek hívnak, én csak mentornak – kezdte a Hajdú-bihari Naplónak a nyíregyházi születésű labdarúgó. – Nem az edzői pálya vonzott, mikor befejeztem a focit mint játékos, hanem a menedzselés, mivel úgy érzem, hogy ezen a területen tudom a megszerzett tapasztalataimat a legjobban kamatoztatni – mondta. Farkas Balázs 25 éve van a futball körforgásában, már gyermekként is mindent a labdarúgásnak szentelt, feladta érte az életét. 18 éves volt, mikor először külföldi szerződést kapott, most pedig fiatalokat próbál egyengetni az élet és a sport göröngyös útjain.

Célok, tervek, jövő

– A célom, hogy minden labdarúgóból kihozzam, ami bennük van, akár a bennük rejlő pluszt is – mondta. Jelenleg több mint tíz játékossal foglakozik – a teljesség igénye nélkül: Németh Márióval, Szerető Krisztoferrel, Cipf Dominikkal és Holdampf Gergővel – még úgyis, hogy az idén nyáron vágott bele a munkába.

– Jelen vagyok a játékosaim mindennapjaiban. Felhívhatnak, kereshetnek, ha összevesztek az edzőjükkel, ha gólt lőttek, ha otthon van problémájuk, egyszóval bármivel, és nem mellesleg bármikor – mondta. Azt is kifejtette az egykori válogatott labdarúgó, hogy az ars poeticája az, hogy nem kíván a játékosainak olyat, amit magának sem kívánt volna.

A konkrét feladat egy mentornak a felmerülő helyzetek orvoslása, progresszív karriertervezés, háttértámogatást nyújtani a hétköznapokban és kiigazodni a sport üzleti részeiben – összegezte végül a feladatkörét Farkas Balázs, aki tehát számos magyar focistát segített már eggyel feljebb lépni.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!