hamarosan debütál

2021.06.30. 14:26

Körösszakálnál forgatott Reviczky Gábor, központban a Körös folyó

A forgatócsoport a bihari tájakon készíti új filmjét, s az egyik horgászcsatornán mutatják majd be.

Fotó: B. Kiss Andrea

A közismert színész, Reviczky Gábor Biharugrán tartózkodik egy filmforgató stábbal együtt. Elsőként a Bihari Madárvárta adott helyet a filmeseknek, akik nagyon elégedettek voltak a vendéglátással, vendégszeretettel. Június 28-án este, hat óra tájban a Sebes-Körös körösszakáli hídjánál volt találkozónk a forgatócsoporttal. Mint azt az egyik producertől, Purcsi Zoltántól megtudtuk, várhatóan augusztusban mutatják be azt a filmsorozatot, ami a Körösök Kincse Egyesület és a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének koprodukciójában készül Körös-körül Reviczkyvel címmel. Az első tizenkét rész a Sebes-Körös egyes szakaszait mutatja be, főleg horgászat szempontjából, de nem elfeledkezve a part menti turisztikai látványosságokról sem.

A részenként huszonnégy perces filmsorozat állandó főszereplője a népszerű színművész, Reviczky Gábor, aki a hazai horgászat egyik nagykövete. Pércsi Zoltán arról is tájékoztatott, hogy elsőként Biharugrán forgattak, aztán haladnak majd a Sebes-Körös menti településeken. Arra a kérdésre, hogyan esett a választásuk épp erre a vidékre – ami méltatlanul kevés figyelmet kap az ország más területeihez képest –, azt válaszolta, hogy egyik jó barátjával, a filmes körökben elismert Adam Coblerrel egy közös horgászaton határozták el e táj népszerűsítését. Mint mondta, a forgatás több napig zajlik, találkozásunkkor például hajnaltól sötétedésig forgattak. A produkció rendezője Nagy Zsolt Leó. A körösszakáli hídról munkatársaival együtt épp azon dolgozott, hogy a lehető legjobb felvételeket készítsék a folyóról. A produkció forgatókönyvírója a szeghalmi író, Kincses Zoltán, aki lokálpatriótaként szívén viseli a bihari, sárréti tájegységet.

Fotó: B. Kiss Andrea

Eddig csak egyszer járt itt

Reviczky Gábor, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész a rekkenő hőségtől és az egész napos forgatástól kissé fáradtan, ám mégis barátságosan nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak. Elmondta, hogy életében egyetlen egyszer járt Biharnak ezen a részén, akkor is kényszerből. Nagyvárad felé tartott, és a borsi határátkelőn nem engedték át, mert volt nála egy harminc lóerős csónakmotor, amit a Duna-deltához szándékozott vinni, de a határőrök azt hitték üzletelni akar. Akkor ment keresztül a jelenlegi forgatási területeken, egészen Méhkerékig. Nyilván akkor nem nézett szét, hiszen nem ez volt a célja. Most azonban van módja megismerni a tájat, ami elnyerte tetszését, akárcsak a Bihari Madárvárta is.

– Csodálatos vidék. A Madárvártában olyan szelídek a madarak, hogy sok el sem megy – mondta a népszerű színész, majd horgászni kezdett, ami ezúttal nem kikapcsolódás, hanem munka volt számára. A stáb hamarosan Újirázon is forgat, és további bihari településeken is megfordul.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!