labdarúgás

2021.03.13. 09:00

Legyőzi a koronavírus a megyei bajnokságokat?

Csige László, az MLSZ Hajdú-Bihar megyei igazgatója válaszolt a Napló kérdéseire.

Balmazújváros-Kaba Megye I-es mérkőzés

Fotó: Napló-archív

A koronavírus harmadik hulláma miatt legalább március 22-éig szigorított intézkedéseket léptetett életbe a magyar kormány. Ebben az szerepel, hogy az igazolt sportolók edzései megtarthatók, de a meccseket továbbra is kizárólag zárt kapuk mögött lehet megtartani. Mivel a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban az ősszel két forduló is csonkára sikeredett a járványügyi helyzet miatt, felmerül a kérdés, előfordulhat-e hasonló szituáció a következő időszakban is. – Hozzánk eddig nem jutott el olyan információ, hogy valamelyik együttes huzamosabb időre leállna a jelenlegi helyzet miatt – válaszolta a Napló megkeresésére Csige László, az MLSZ Hajdú-Bihar megyei igazgatója. – Lehet edzeni és játszani, amivel élnek is a csapatok, ahogy az elmúlt forduló is mutatta. Ha egy gárda a koronavírus miatt lemondja a meccsét, április 30-ig be kell pótolnia a találkozót. Amennyiben ez nem sikerül, akkor versenyügyi eljárás után lesz megállapítva a pontok sorsa – mondta el Csige László.

Lesz forduló

A hétvégén megrendezik a megyei I. osztály 19. fordulóját, melynek az egyik legizgalmasabb mérkőzése a Kaba–BUSE középházi rangadó lehet, ráadásul hosszú idő után hazai pályán játszhat a Meteorit. Szintén közepes erősségű együttesek kiemelkedő csatáját hozhatja a Nyíradony és a Hajdúnánás küzdelme. Kiesési rangadó is lesz ezen a hétvégén: Hajdúhadházon vendégszerepel a Hajdúsámson gárdája. A tabella 1–4. helyezettje idegenben játszik, a Hajdúszoboszló Vámospércsre látogat, a Sárrétudvari Püspökladányban küzd a bajnoki pontokért, a Balmazújvárosi FC a DEAC II.-nél vizitál, míg a Monostorpályi Derecskén vív vélhetőleg parázs csatát. Az említett összecsapásokon kívül a DASE csapatához érkezik a Hajdúböszörményi TE. Ez utóbbi mérkőzés, valamint a nyíradonyi találkozó vasárnap lesz, a többi szombaton.

A dobogóért folytatott harc miatt nagyon érdekes a soron következő forduló, hiszen ha valaki pontot veszít a hétvégén, megváltozhat a tabella eleje.

MSZ, PI

Csige László tippjei

Bocskai SE–Hajdúszoboszló 1–4

Püspökladány–Sárrétudvari 0–3

Kabai Meteorit SE–BUSE 1–1

DEAC II.–Balmazújváros 1–4

Hajdúhadház–Hajdúsámson 2–2

Derecske–Monostorpályi 2–1

Nyíradony–Hajdúnánás 1–2

DASE–Hajdúböszörmény 2–0

Borítókép: A kék mezes kabaiak legutóbb még Balmazújvárosban küzdöttek a bajnoki pontokért, a hétvégén már hazai pályán fognak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!