Hajdú-Bihar

2012.11.10. 10:40

10 éves jubileumot ünnepeltek Körösszakálban

Körösszakál - Egész napos rendezvénnyel ünnepelték a Körösszakáli Nemzetiségi és Hagyományőrző Közösségfejlesztő és Szervező Egyesület valamint a Petlend-Csehi néptáncegyüttes 10 éves születésnapját 2012. november 3.-án.

Körösszakál - Egész napos rendezvénnyel ünnepelték a Körösszakáli Nemzetiségi és Hagyományőrző Közösségfejlesztő és Szervező Egyesület valamint a Petlend-Csehi néptáncegyüttes 10 éves születésnapját 2012. november 3.-án.

Délelőtt 10 órától délután 4 óráig Pálfi Tamás által megszerkesztett régi képekkel,v ideókkal, élménybeszámolókkal emlékeztek vissza a kezdetekre az alapító tagok többek között: Monok Beatrix, Györfi Anita, Szakadáti Tímea, Far Éva Bernadett, Györfi Sándor, Pataki Attila, Pálfi Tamás, Zsuró Ádám, Czegle Norbert, Turi Sándor Gergő, Fodor József, Erdei János illetve akik az alapítást követő években csatlakoztak a csoporthoz: Oláh Dóra, Czere Erika, Nagy Alexandra, Máté Eliza, Szabó Annamária, Márkuj Tímea,Varga Dóra, Karácsony Nóra, Tóth Zsuzsanna,Varga Mihály, Palercsik Péter, Karácsony Ferenc, Lesi Zoltán, Erdei Zsolt, Varga Dávid Gyula, Kardos Bence.

Az esti rendezvény 7 órakor kezdődött a körösszakáli sportcsarnokban. Közel 250fő jelent meg a rendezvényen, köztük támogatók, szülők, barátok, érdeklődők.

A Körösmenti táncegyüttes Senior csoport bukovinai táncok című műsora nyitotta meg a gálaestet majd Fodor József a Körösszakáli Nemzetiségi és Hagyományőrző Közösségfejlesztő és Szervező Egyesület Elnöke megtartotta nyitóbeszédét.

A Petlend-Csehi néptáncegyüttes 5 koreográfiát mutatott be: eleki, gömöri, magyarpalatkai, nagyecsedi és szatmári táncokat. A koreográfiákat Mahovics Tamás, Kovács Sándor és a jelenlegi művészeti vezető Pap Zoltán állította össze. A zenét a békés-megyei Suttyomba zenekar biztosította. Tagjai: Szujó Zsolt-hegedű, Schafer Szilveszter-hegedű, Bohák Endre-brácsa, Nagy István-klarinét, Laurik László-nagybőgő.

Műsort adott még a Körösszakáli Nemzetiségi Nyugdíjas Egyesület.Nótacsokrot énekeltek a szünet után.

A műsorokat követően más néptánccsoportok köszöntötték fel a Petlend-Csehi néptánc együttest. Többek között a gyomaendrődi Körösmenti Táncegyüttes, a békési Belencéres táncegyüttes, a Komádi Körös-Körül táncegyüttes a körösnagyharsányi Harsány táncegyüttes és a romániai Iratoson lévő nemrégiben alakult néptánccsoport.

A gálaest lezárásaként Turi Tamara konferanszié felkérte Pap Zoltán művészeti vezetőt tartsa meg záróbeszédét.

 

Svédasztalos vacsora fogadta a vendégeket, amely mulatozásba torkollott a Suttyomba zenekarral, illetve a berettyóújfalui Rokkó Band-el.

 

Másnap délutánig tartott ez a felejthetetlen mulatozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!