Hajdú-Bihar

2012.08.21. 12:46

Trópus a családi házban

Debrecen - „Kánikulában igazi trópusi klíma alakulhat ki a magastetős családi házak padlásterében.”

Debrecen - „Kánikulában igazi trópusi klíma alakulhat ki a magastetős családi házak padlásterében.”A szellőzés és hőszigetelés nélküli térben a levegő akár 50-60 fokra is felmelegedhet! A szigeteletlen födém nem tud ennek gátat szabni, így hamarosan az egész házban az elviselhetetlenségig fokozódik a hőség. A klímás hűtés segíthet ezen, de költségei közismertek. Elkerülhető viszont a magas villanyszámla, ha a födémre megfelelő vastagságú hőszigetelés kerül – tájékoztatott Kruchina Sándor, az Austrotherm Kft. szakértője.

A padlástér melege így nem jut le a nappaliba. A padlás utólagos hőszigetelésénél arra is tekintettel kell lenni, hogy az járható, terhelhető legyen. A cég új terméke, a Padlap amely faforgács lap és polisztirolhab (hőszigetelő anyag) kombinációja, mindkét igényt kielégíti. A 15-20 cm vastag hőszigetelés terhelhető, télen-nyáron jó szolgál, akár 20 százalékkal is csökkenti az energiaköltségeket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!