“Ha tehetem, különválogatom a szemetet”

“Ha tehetem, különválogatom a szemetet”
Debrecen – Arról érdeklődtünk a debrecenieknél, mit tesznek környezetünk megóvása érdekében. A szelektív hulladékgyűjtés a sláger.

Vámosi Emília számára fontos, hogy tiszta közegben éljen. – Otthon szelektív zsákokba válogatjuk külön a szemetet. Az őszi időszakban összehordjuk a leveleket, majd az arra kijelölt zacskókba helyezzük azokat – mondta.

di_vamosi_emilia-1

Vámosi Emília

– Mérhetetlenül ellenzem a szemetelést – hangzott el Kungler Annától, aki ha teheti, rászól az illetőre, vagy felveszi utána az eldobott hulladékot. – Az egész családom igyekszik tenni környezetünk érdekében – válaszolta.

di_kungler_anna-1

Kungler Anna

Márton Levente nem vallja magát környezetbarátnak. – Sajnos, nincs időm ilyesmire – felelte, majd hozzátette: arra viszont mindig ügyel, hogy az utcán haladva a kukába helyezze a szemetet.

di_marton_levente-1

Márton Levente

– Általános iskolás koromban részt vettem szemétszedésen, ám azóta nem vágtam bele hasonló programba – ezt már Balogh Zsanett mondta, aki szintén nem vallja magát „ökonak”.

di_balogh_zsanett-1

Balogh Zsanett

– Az avart a kert végében lévő komposztálóba teszem, a műanyagpalackokat az iskolában az arra kijelölt helyre dobom – Győri Kristóf elmondása szerint családja 6 éve válogatja külön a szemetet.

di_gyori_kristof-1

Győri Kristóf

Kóródi Marcell is igyekszik tenni környezetéért. – Ha tehetem, különválogatom a szemetet – mondta el, hozzátéve, otthonában szelektív kukában gyűjti a hulladékot.

di_korodi_marcell-1

Kóródi Marcell

HBN|Fotók: Derencsényi István
hirdetés