Sport

2016.11.18. 18:17

DVSE: csak egy út van, muszáj győzni!

Debrecen - Nagy rangadó vár a cívisvárosiakra: a Vasas érkezik a Debreceni Sportuszodába.

Debrecen - Nagy rangadó vár a cívisvárosiakra: a Vasas érkezik a Debreceni Sportuszodába.

Hétvégén megkezdődik a férfi vízilabda OB I. alapszakaszának második köre: az A csoportban tehát ismét találkozik egymással a DVSE és a Vasas gárdája, szombaton 13.30-tól látogat a Debreceni Sportuszodába Földi László alakulata – az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Az első fordulóban, még szeptember 28-án a Komjádi Béla Sportuszodában csaptak össze a felek. Kiélezett, fordulatos meccset vívtak az egyletek, az eredményjelző még 22 másodperccel a lefújás előtt 10–10-et mutatott, ám az utolsó pillanatokban Jesse Koopman góllal tudott befejezni egy akciót, megszerezve ezzel a győzelmet a hazaiaknak.

Steinmetzet semlegesíteni kell

Hogy mi várható ezúttal, arról a debreceniek bekkjét, Kuncz Tamást kérdeztük.

– Nyerni fogunk! – jelentette ki nemes egyszerűséggel a pólós. – Mindent kiadunk majd magunkból, a siker érdekében a maximumot kell nyújtanunk. Létfontosságú derbi vár ránk, győznünk kell ahhoz, hogy elérjük céljainkat, vagyis bejussunk a legjobb nyolc közé. Csapatkapitányunk, Kállay Márk sérülés miatt egy időre kiesett, ami fájó veszteség számunkra. Nem számíthatunk egyik vezéregyéniségünkre, így egy kicsit a csapat szerkezetét is át kell alakítani – fogalmazott Kuncz, aki elmondta, általában kiélezett találkozókat vívnak a Vasassal, erre számítanak most is.

– Nem lesz egyszerű, ezt tudjuk. Steinmetz Ádám még mindig húzóembernek számít a fővárosiaknál, tulajdonképpen rá épül az egész formáció játéka, így kulcskérdés lesz, hogyan tudjuk megoldani a semlegesítését – vélekedett a vízilabdázó.

Ezúttal az M4 Sport a DVSE–Vasas rangadót tűzte műsorára, Kuncz Tamás örül, hogy egyre többször közvetítenek a tévében pólót. – Jót tesz a sportágunknak, ha a lehető legtöbbször jelenik meg a képernyőn. Külön boldogság, mikor nem csak a csúcsrangadókat adják, hanem az olyan középcsapatok mérkőzéseit is, mint amilyenek mi vagyunk. Ezzel együtt számomra az nem jelent plusz motivációt, ha benne lehetek a tévében, ugyanúgy hajtok máskor is.

Értesüléseink szerint Kállayn kívül cserencsére nincs más sérült, ugyanakkor a fiatalok is arra számíthatnak, hogy komolyabb szerep hárul majd rájuk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!