Sport

2008.10.16. 11:17

Hakkinen - "Ha higgadt marad Hamilton, akkor nyerni fog"

<p>A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Mika Hakkinen azt tanácsolja a McLaren-Mercedes brit pilótájának, Lewis Hamiltonnak, hogy maradjon nyugodt, és akkor megnyeri a vb-címet.<BR /></p>

A hétvégi Kínai Nagydíj előtt a brit klasszisnak öt pontos előnye van a világbajnoki pontversenyben a Ferrari versenyzője, a brazil Felipe Massával szemben. "Nagyon izgalmasan alakulnak a dolgok két versennyel a világbajnokság vége előtt" - mondta az 1998-ban és 1999-ben is első helyen végző Hakkinen az autosport.com internetes oldalnak.

"Bármi megtörténhet: elromlik a motor, hibázik a vezető, rosszul sikerül a kvalifikáció. Most Lewis van elöl, és ha higgadt tud maradni, akkor megnyeri a vb-címet" - vélekedett a 2001-ben visszavonult kiválóság. "Azért Felipe is ott kopogtat az ajtón, minden versenynek esélyesként vág neki, és akkor még nem beszéltünk Robert Kubicáról, aki egyre közelebb kerül a két éllovashoz. Nem lehet tudni, hogy ki örülhet a végén, de majd meglátjuk" - tette hozzá Hakkinen.

Tavaly, két futammal a szezon vége előtt Hamilton 17 ponttal vezetett Kimi Raikönnen előtt, ám mégsem tudta megőrizni előnyét, és végül a Ferrari kiválósága lett a világbajnok.

A minden áron győzni akaró Hamilton a Japán nagydíjon hibát hibára halmozott, és pont nélkül zárta a legutóbbi versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!