haon-sportoldal

2008.04.04. 11:42

Csak egy maradhat versenyben

<p>A Loki szombaton 15 órától a szintén bajnoki címre aspiráló Budapest Honvéd gárdáját látja vendégül az Oláh Gábor utcai stadionban.</p>

Szinte már unalomig ismételjük, de nem tehetünk mást: a DVSC-TEVA alakulatára nagyon fontos meccs vár. A találkozót a Hajdú Online (www.haon.hu) és a Sport 2 élőben közvetíti.

Nem kell kapkodni

Nyugodtan ráhúzhatjuk a rangadó jelzőt az összecsapásra, ugyanis jelenleg a debreceniek 39 ponttal a negyedikek a tabellán, míg a kispestiek egyetlen ponttal lemaradva, ötödikként követik a DVSC-t.

A meccs azért kiemelten fontos mindkét fél számára, mert az a gárda, amelyik ebben a fordulóban pont nélkül marad, az vélhetően végleg kiszáll a bajnoki címért folyó versenyfutásból.

 – Egyértelmű a képlet, csakis győzelemmel marad esélyünk arra, hogy megvédhessük a bajnoki címünket. Ezt fel kell tudnunk lelkileg dolgoznunk s ennek szellemében kell pályára lépnünk.

Annak ellenére, hogy nagy a tét, nem szabad kapkodnunk, türelmetlennek lennünk, higgadtan kell futballoznunk. Nem az első percekben kell megnyerni a meccset, ettől függetlenül a kezdő sípszótól kezdve elszánt, harcos játékot várok a játékosaimtól – nyomatékosította mindenkiben az elvárásait a Napló hasábjain Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere, aki azt is elmondta, Csernyánszki Norbertre, Dragan Vumkirra és Bernáth Csabára nem számíthat sérülés miatt szombaton.

Hátul is koncentráltan

Ott lehet viszont a kezdőcsapatban Leandro, aki az utóbbi időkben egyre jobb formába lendült. – A tavalyi év végén egy sarokproblémával küszködtem, ami rányomta bélyegét a fizikai állapotomra, s úgy néz ki, az elmaradásból most térek vissza.

Ahhoz, hogy újra a régi formámat nyújtsam, sok meccs szükséges, de azt tapasztalom, jó úton járok – nyilatkozta Leo, majd elmondta véleményét a hétvégi meccsről. – Ez egy igazi rangadó, aminek az a különlegessége, hogy teljesen mindegy, előtte milyen formában játszottak, illetve milyen eredményeket értek el a csapatok, itt mindenki tiszta lappal indul.

Az utóbbi időkben sok gólt kaptunk, ezen mindenképpen javítanunk kell. Biztos vagyok benne, ha a Honvéd nem talál be nekünk, akkor nem lesz probléma, mert mi gólokat fogunk lőni.

Ellenünk mindenki kontrákra játszik, szerintem a kispestiek sem tesznek másként, ezért nem szabad területet hagynunk a középpályásaiknak és a gyors csatáraiknak. Biztos vagyok benne, hogy itthon tartjuk a három pontot – fogadkozott a Loki középpályása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!