Debrecen hírei

2018.05.11. 08:31

Égett az avar, utat zárt el a kidőlt fa

Hajdú-Bihar - Tűz és fakidőlés miatt riasztották csütörtökön a megyei lánglovagokat. Ügyeleti híreink a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Hajdú-Bihar - Tűz és fakidőlés miatt riasztották csütörtökön a megyei lánglovagokat. Ügyeleti híreink a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Tegnap délelőtt Debrecenben, a Móricz Zsigmond utcában egy húsz méter magas fa ága hasadt le. A sérült ág a fa lombkoronáján fennakadt A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül, motoros láncfűrész segítségével hárították el a veszélyt.

Mintegy négyszáz négyzetméteren égett az avar tegnap délután Nyíradony-Tamásipuszta külterületén. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kézi szerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere tegnap Debrecenben a Széchenyi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a lángokat két vízsugárral eloltották. Az autóban egy ember utazott, aki nem sérült meg. Az anyagi kár jelentős. Az beavatkozás ideje alatt teljes útzár volt érvényben.

Tűz ütött ki egy tanya mezőgazdasági tárolójában, Nyíradony-Tamásipusztán. A mintegy nyolcvan négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett. A lángoló épület közelében levő istálló épület végében két szalmabála is meggyulladt, innen sikerült kimenekíteni az állatokat. A nyíradonyi, és a debreceni hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonulnak a helyszínre, ahol két vízsugár segítségével eloltották a lángokat.

Egy nyárfa borult az úttestre félpályás útzárat képezve, tegnap délután Vámospércsen az Újlétai út végén. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a sérült növényt.

Egy székesfehérvári férfi sérült meg 2018. május 10-én 9 óra 30 perc körül egy Debrecenben történt közlekedési balesetben. A rendelkezésre álló adatok szerint egy teherautó közlekedett a Füredi úton az Egyetem sugárút irányába, amikor a sofőr sávváltásba kezdett, azonban figyelmen kívül hagyott egy előtte közlekedő Honda típusú személyutót és nekiütközött. Az ütközés következtében a Honda megpördült és a belső forgalmi sávban nekicsapódott egy Opel típusú gépkocsinak, majd áttért a szemközti sávba, ahol pedig érintőlegesen ütközött egy Suzukival. Az Opel az ütközést követően lehaladt az úttestről és egy füves területen állt meg. Az eset körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja.

Egy 67 éves férfi 2018. május 10-én 12 óra körül Debrecenben, a Budai Nagy Antal utcában egy menetrendszerinti buszról leszállt, majd annak takarásából egy szabályosan közlekedő személyautó elé lépett.

A gépkocsit vezető nő fékezett, azonban elütötte a férfit, akit súlyos sérülésekkel vittek kórházba a mentőszolgálat munkatársai. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Egy 18 éves fiatal 2018. május 10-én 18 óra 30 perc körül közlekedett az általa vezetett Lada típusú személyautóval Egyek külterületén, egy földúton, amikor egy kanyarhoz érve nem megfelelően választotta meg jármű sebességét és az út mellett lévő nádasba hajtott.

A balesetben a gépkocsi vezetője és három utasa az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!