Gólgazdag Csaba-verés

Gólgazdag Csaba-verés
Gólgazdag Csaba-verés - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC-TEVA felkészülési mérkőzésen 3–2-re legyőzte az NB II-es Békéscsabát.

Utolsó két edzőmeccsét játssza le a DVSC ezen a héten – a Békéscsaba és a Mezőkövesd csapatai ellen –, ugyanis a jövő héten már Ligakupa-, illetve bajnoki összecsapás vár Kondás Elemérékre.

Az NB II-ben szereplő Békés megyeiek ellen szerdán lépett pályára a Loki a pallagi edzőcentrum remek állapotban lévő gyepén, a feleknek nem csak a játéktérre nem lehetett panaszuk, hanem az enyhe napsütéses időre sem, mintha még mindig Törökországban táboroztak volna…

Biztató futball

A Debrecen összeállítását elnézve megállapíthattuk, ez bizony nem a piros-fehérek legerősebb csapata, csupán a bajnokságban a következő meccsen eltiltás miatt nem szerepeltethető Bouadla és a sérüléséből nemrég visszatérő Bódi Ádám lógott ki a gárdából.

Nem lenne meglepő, ha a csabaiak ellenihez hasonló felállásban lépne pályára a DVSC a jövő szerdai, győri Ligakupa-találkozón, míg a szombaton esedékes, Mezőkövesd elleni csapat vélhetően a bajnoki rajton látható majd újra.

A cívisvárosiak kezdtek aktívabban, egy meg nem adott Seydi-találat volt erre a legjobb példa, ám a 25. percben egy kontrából a Békéscsaba szerzett vezetést. A Loki a félidő végén válaszolt, Bouadla beadását Seydi fejelte szép mozdulattal a kapuba.

A szünet után hamar fordult a kocka: előbb Brkovics fejelt a lécre, majd Igor Morozov a hálóba bólintott. A végén újabb gólváltás következett, Leucuta értékesített egy büntető, majd két perccel a vége előtt egy öngóllal megnyerte a DVSC a mérkőzést.

A hazaiak biztatóan futballoztak, látható volt, hogy egyre inkább „élesebbek” a játékosok, azaz hamarosan következhetnek a tétmeccsek.

– HBN-TN –


Hazatérés és egy dudor

A korábban a DVSC-TEVA keretében is szereplő, ám főként a kis Lokiban futballozó brazil középpályás, Lucas Marcolini jelenleg a Békéscsaba játékosa. A labdarúgó is tagja volt a csabaiak szerdai kezdőjének Pallagon, Lucas komfortérzete azonban csak a 20. percig lehetett teljes, ugyanis ekkor összefejelt Dusan Brkoviccsal és egy jókora dudor keletkezett a szeme alatt az arccsontján, ezért le is kellett cserélni.

 

– Sajnos megzúzódott kissé az arcom, ezért lejöttem. Egyébként remekül érzem magam Békéscsabán és nagyon várom a tavaszi rajtot, úgy vélem, számít rám a szakmai stáb – nyilatkozta a Naplónak.


JEGYZŐKÖNYV

Edzőmeccs

DVSC-TEVA vs. Békéscsaba

3 – 2 (1 – 1)

Debrecen-Pallag. Vezette: Solymosi.


DVSC-TEVA: erpecz – Króner, Morozov, Szatmári, Brkovics – Bódi (Kovács Á. 65.), Spitzmüller, Bouadla, Ferenczi – Szécsi, Seydi

Békéscsaba: Póser (Scsekics, 46.) – Tolmbaye (Balog Zs., 17.), Koszó, Albert I., Juhász – Balogh M. (Leucuta, 46.), Bagi, Lucas (Pozsár, 36.), Károly – Prasler (Gajdos, 46.), Mosquera


Gól: 0-1 Bagi (25.), 1-1 Seydi (37.), 2-1 Morozov (55.), 2-2 Leucuta (79.), 3-2 Albert (öngól, 88.)