Gazdaság

2019.01.19. 10:14

A panellakások árai nőttek leginkább

Budapest - A fővárosban tizenkilenc százalékos volt az áremelkedés.

Budapest - A fővárosban tizenkilenc százalékos volt az áremelkedés.

A kínai Xi’an és az indiai Ahmedabad után Budapesten nőttek legnagyobb mértékben az ingatlanárak az elmúlt évben, derül ki a Knight Frank globális lakáspiaci indexéből. A tanulmány szerint Budapesten 19 százalékos volt az áremelkedés 2017 és 2018 harmadik negyedéve között, amelyet a Duna House adatai is alátámasztanak.

Bécs drágább

A hazai ingatlanközvetítő hálózat adatai alapján ugyanezen időszakot összevetve hasonló adatot kapunk. A közlemény szerint, átlagosan 21 százalékos növekedést mértek 2017 és 2018 harmadik negyedéve között Budapesten. – A főváros egészét tekintve is folyamatosan emelkedő árakat tapasztalunk, de a legnagyobb mértékben a panellakások árai nőttek a tavalyi adatokhoz képest. Régiós szinten elérhetőbb árakon tudunk ingatlant vásárolni, mint a közeli Bécsben, Prágában vagy Varsóban – közölte Benedikt Károly elemzési vezető.

Románia még olcsó

A Knight Frank listájának legjobb 10 helyezettjébe Európából, fővárosunk mellett, Portó (16,6 százalék), Rotterdam (15,7 százalék) és Amszterdam (13,1 százalék) kerültek be. A szomszédos fővárosok közül Zágráb végzett legelőrébb (16. hely), ahol 11,5 százalékos volt az áremelkedés. Zágrábot Bukarest követte, Románia fővárosa azonban csupán az 56. helyen zárt, 5,6 százalékos növekedéssel.

HBN


[related-post post_id="4091575"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!