Gazdaság

2018.12.01. 10:11

Körforgalom a Bolyaihoz is

Debrecen - Most éppen a vízmű bontotta fel a járdát a forgalmas debreceni Csapó utcán.

Debrecen - Most éppen a vízmű bontotta fel a járdát a forgalmas debreceni Csapó utcán.

Mikor kapják meg a téli rezsicsökkentés keretében a kormány által megígért, 12 ezer forint értékű szenet, tűzifát, fűtőolajat, palackos gázt és egyéb fűtőanyagokat azok, akik ezeket október 15-éig megigényelték a debreceni önkormányzattól? – tette fel a kérdést a csütörtöki önkormányzati közgyűlés végén Madarasi István szocialista képviselő. (A gázzal, távhővel fűtőknek ezt az összeget már rég jóváírták a számlájukon.)

Dr. Marosi-Rácz Julianna, a polgármesteri hivatal humán főosztályának vezetője elmondta: most készítik elő a vonatkozó közbeszerzési eljárást, ezt követően juttatják majd el a fűtőanyagokat a címzetteknek, valamikor a jövő év első felében.

Körforgalom a Bolyaihoz is?

Varga Zoltán DK-s képviselő szerint nem jól sikerült az Egyetem sugárút végén található körforgalom és a kapcsolódó Nagyerdei körúti csomópont átalakítása. Két hónappal a munkák elkészülte után nagyjából ugyanakkorák a dugók, mint előtte. Csak most nem egy, hanem két sávon állnak az autók – állította az ellenzéki politikus. Úgy emlékezett, hogy erre a beruházásra 550 millió forintot költött a város.

– Ezzel a körforgalommal már sokat nem tudunk tenni – fogalmazott válaszának elején Papp László polgármester. Úgy vélte, akkor lehetne megoldani a problémát, ha a Bolyai utca és az Egyetem tér kereszteződésében újabb körforgalmat építenének és tovább fejlesztenék a Nagyerdei körutat. – Majdnem olyan ez a küzdelem, mint a szélmalomharc. Olyan gyorsan növekszik a gépjárműállomány a városban, hogy nincs annyi pénz, amennyivel ezzel lépést lehetne tartani – vélekedett. Aztán arra emlékeztetett, hogy jelenleg is zajlik a Szoboszlói út és az István út találkozásának az átalakítása. A Nagyerdei körút és a Pallagi út csomópontjába tervezett körforgalomra közbeszerzési eljárást írtak ki. (Az jövőre készül el.) Papp László hangsúlyozta, a kormánnyal tárgyalnak arról, hogy a város növekedésére való tekintettel adjanak többletforrást Debrecennek közlekedési fejlesztésekre.

Bontás, kerékpártároló, fák

Miért bontják fel nagyjából kéthavonta a Csapó utcai járdát, most éppen a postánál és miért tettek a Református Kollégium bejáratánál található, fekete kovácsoltvas kerítés elé egy oda nem illő nagyon nem illő világoskék kerékpártárolót? – kérdezte Ágoston Tibor, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa.

Pacza Gergely, a polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztályának vezetője válaszában arról számolt be, hogy a Csapó utcán a vízmű ivóvíz-rekonstrukciót végez. A szóban forgó kerékpártárolót tudomása szerint a református egyház helyezte ki. Egyeztetni fognak velük erről – ígérte.

- Orosz Csaba -


[related-post post_id="4065204"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!