Gazdaság

2018.06.15. 13:28

Otthonosan digitálisan is

Debrecen - Az adatvédelem, az IT-biztonság volt a téma a megyei kereskedelmi és iparkamara csütörtöki eseményén.

Debrecen - Az adatvédelem, az IT-biztonság volt a téma a megyei kereskedelmi és iparkamara csütörtöki eseményén.

Dr. Skultéti Éva, a HBKIK főtitkára megnyitójában kitért egy érdekes ellentmondásra: míg a magánéletünkben már megszoktuk, hogy problémáinkra megoldást és ezerféle szolgáltatást az online térben keresünk, az üzleti ügyek intézése a vállalkozások esetében még mindig nagy a digitális lemaradás. A mostani rendezvény éppen ezért a digitális tér által nyújtott előnyök felismerésére, a Modern Vállalkozások Programja által kínált megoldásokra hívja fel a figyelmet.

Nemes Péter tanácsadó bemutatta a Modern Vállalkozások Programját, érdekes példákkal illusztrálva a digitális technológiák és megoldások szinte óráról órára bővülő palettáját.

Papíron rögzítettekre is

Ezt követően dr. Czére-Réti Gabriella ügyvéd előadásában az adatvédelmi jogszabályoknak való jogi megfeleltetés gyakorlati megvalósításáról számolt be, példákon keresztül mutatva be, hogyan tehetünk eleget a GDPR előírásoknak, milyen cselekvési tervet és lépéseket érdemes követni, milyen kötelezettségekkel és jogokkal kell tisztában lenni.

Vékás Sándor, a Közinformatika ügyvezetője, IT-biztonsági auditor előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy az adatátadásokat és az adatvételezéseket egyaránt fel kell térképezni, továbbá, hogy a szabályok nem csupán a digitálisan tárolt, hanem a hagyományos, papíron rögzített adatokra is vonatkoznak.

A Fits Magyarország Kft. képviseletében Énekes Anikó az üzleti környezet elemeiről, az egyre összetettebbé váló adminisztrációs elvárásokról, a munkaerőpiac problémáiról és az adattárolási, -kezelési bizonytalanságról is szólt, rámutatva előadásában az egységes vállalatirányítási rendszer (ERP) működtetésének szükségességére.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!