Gazdaság

2018.06.05. 12:28

Duális képzés a vegyiparban

Debrecen, Tiszaújváros - Kiemelkedő eredménnyel végzett az első Mol-os vegyésztech­nikus évfolyam.

Debrecen, Tiszaújváros - Kiemelkedő eredménnyel végzett az első Mol-os vegyésztech­nikus évfolyam.

Harminc vegyésztechnikus diák végzett a Mol Petrolkémia és a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnázium által szervezett duális képzési programjában. A 2017 szeptemberében indult évfolyam kiemelkedő eredménnyel zárta középfokú tanulmányait, a legtöbben egyetemi képzésben folytatják.

Sokan mennek egyetemre

2017 szeptemberében 30 vegyésztechnikus diák csatlakozott a MOL Petrolkémia duális képzési programjához, amelynek keretében a fiatalok a tiszaújvárosi üzemben szerezhettek munkatapasztalatot. A Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziumának tanulói kiemelkedő eredménnyel zárták a programot, legtöbbjük egyetemi keretek között folytatja tanulmányait. A frissen végzett fiatal szakemberek közül négyen döntöttek úgy, hogy maradnak a MOL Petrolkémia kötelékében, de mellette levelező képzésen tanulnak tovább.

A MOL-csoport kiemelt hangsúlyt fektet a petrolkémiai üzletág fejlesztésére, összhangban a vállalat 2030-as stratégiájával. A hosszú távú üzleti terv alapján 2030-ig mintegy 4,5 milliárd dollárnyi beruházást hajt végre a vállalat e területen. A Mol tiszaújvárosi telephelye bővül, a 2018 márciusában átadott szintetikusgumi-gyár mellett 2021-re felépül az 1 milliárd dolláros poliol üzem is.

Tehetséges fiatalok sora

Ahhoz, hogy a már meglévő- és a felépülő technológiák biztonságos üzemeltetéséhez szükséges szakképzett munkaerő utánpótlása rendelkezésre álljon, a Mol Petrolkémia Zrt. a MOL-csoporton belül elsőként indított duális képzéseket a régió szakközépiskoláival. „Büszkék vagyunk, hogy 30 ilyen tehetséges fiatal szakemberrel dolgozhattunk együtt az elmúlt 9 hónap során, akik közül négyen nálunk kezdik meg szakmai pályafutásukat. Nemcsak a diákok, mi is rengeteget tanultunk a 9 hónapos program során” – mondta Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!