Gazdaság

2018.05.16. 14:46

A hátrányos helyzetűeket segítik

Debrecen - A hároméves programot mintegy 57 millió forintos pályázati pénzből valósítják meg.

Debrecen - A hároméves programot mintegy 57 millió forintos pályázati pénzből valósítják meg.

Elsőként alakította meg a Megyei Felzárkóztatási Fórumot a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Megyeházán szerdán. Céljuk, hogy egyenlő esélyeket biztosítsanak minden embernek, valamint munkát biztosítsanak a hátrányos helyzetűeknek.

Tasi Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, szerintük nagyon fontos az, hogy foglalkozzanak a humán erőforrással. Ezzel a programmal annak a kormányzati szándéknak akarnak megfelelni, amely során a helyi gazdasági szereplőket munkaerőhöz juttatják. Kelet-Magyarországon ma már munkaerőhiány van, ezzel szemben a munkanélküliség még mindig jelentős. A megyei foglalkoztatási paktumok keretében már sikereket értek el, így remélik, ez a projekt is legalább ugyanolyan eredményekkel zárul.

Összefogással a felzárkóztatásért

A megyében minden hátrányos helyzetű célcsoportra kiterjed az állam által támogatott program.”

Ezt Ozsvát Laura Katalin projektvezető mondta a fórum megalakítása előtt. A program során egy olyan megyei szintű koordinációs és konzultációs rendszer kialakítása a cél, amely az összes hátrányos helyzetű célcsoport képviseletét összefogná.

- Tematikus munkacsoportokat is létrehozunk, amelyek tulajdonképpen segítik és előkészítik a fórum munkáját. Emellett lesznek közösségi együttműködést erősítő rendezvényeink évente négy alkalommal a megye különböző pontjain. Ezek során adósságkezelési, pénzügyi, életvezetési és családi életvitelre nevelő tanácsadásokat tartanak majd – részletezte a projektvezető. Hozzátette, munkacsoportokat alakítanak majd, akik területfejlesztéssel, oktatással, egészségüggyel és szociális kérdésekkel, valamint felzárkóztatással foglalkoznak majd.

Fazekas Csaba, a projekt szakmai vezetője hozzáfűzte, a fórum tagjai többek között a helyi önkormányzatok, a roma önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, a civilszervezetek valamint az egyházak, tankerületi központok, valamint a szakképzési centrumok képviselői lesznek.

BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!