Gazdaság

2018.04.25. 17:58

Idén több pénzre pályázhatnak a civil szervezetek

Debrecen - Mintegy 33 millió forintot szán az önkormányzat a kulturális, a sport, az ifjúsági és a civil szervezetek támogatására.

Debrecen - Mintegy 33 millió forintot szán az önkormányzat a kulturális, a sport, az ifjúsági és a civil szervezetek támogatására.

- Nagy politikai vita folyik a civil szervezetek megítéléséről, de mi Debrecenben azt gondoljuk, hogy a városban a több mint 1600 bejegyzett civil szervezet nagyon hasznos munkát végez, partnerként tekintünk rájuk – mondta dr. Széles Diána alpolgármester a Partnerségi Napon, ahol a civil szervezetek számára rendelkezésre álló önkormányzati támogatásokról és más aktuális kérdésekről esett szó.

A civil, kulturális, sport, illetve ifjúsági alapon keresztül idén nagyobb keretösszeggel, mintegy 33 millió forintból támogatják a debreceni szervezetek. 2017-ben több mint kétszáz pályázat érkezett be, melynek fele sikeres elbírálásban részesült, ekkor 20,4 millió forintot osztottak szét.

Ebben az évben kicsit bővítettük, trendibbé tettük a pályázati kiírást. Külön szeretnénk támogatást adni a kulturális civil szervezeteknek, előadóművészeknek debreceni utcai előadások megrendezésére, melyek felpezsdítenék a város kulturális életét"

– tért ki dr. Széles Diána a pályázati kiírás egyik pontjára.

Számos kategória megmaradt az előző évekből, alpolgármester asszony kiemelte a szabadidős sport, valamint a nemzetközi és utánpótlásversenyek, olimpikonok felkészülésének támogatását. Az ifjúsági alapon keresztül pedig a debreceni fiatalokat szeretnék motiválni, a lokálpatriotizmust erősíteni.

Fotó: Derencsényi István

- A tavalyi évben Debrecen Város Közgyűlése egyhangúlag két nagyon fontos dokumentumot fogadott el: Európa Kulturális Fővárosa pályázatot, illetve Debrecen város kulturális stratégiáját, az ezekben megfogalmazott célok tükröződnek ebben a pályázati kiírásban – mondta Szentei Tamás, a polgármesteri hivatal kulturális osztályának vezetője.

A pályázatokat a civilek.debrecen.hu oldalon május 14. 16:00-ig lehet beadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!