Gazdaság

2018.03.09. 11:26

Javában készülnek a helységek virágosítására

Tiszagyulaháza - Most még harmincan, később már csak tízen foglalkoznak a virágokkal.

Tiszagyulaháza - Most még harmincan, később már csak tízen foglalkoznak a virágokkal.

– Gőzerővel bővítjük a kertészetünket! – válaszolja Mikó Zoltán, Tiszagyulaháza polgármestere kérdésünkre, miszerint hogyan indult az év a közmunkaprogramjuk virágkertészetében, amely az eddigi eredményei alapján a Belügyminisztérium egyik toplistása. – A kertészet felújításán dolgozunk, a két fóliasátrunkat összevonjuk, egy lesz, mégpedig egy 40x12 méteres nagyságú. 25 ezer tő virágunk már van, még ugyanennyi érkezik a napokban. Így nem lesz akadálya, hogy kielégítsük a velünk kapcsolatban lévő 12 település virágigényét.

Sokan elmentek

A faluvezető elmondta azt is, hogy jelenleg harminc személyt foglalkoztatnak a virágkertészetben, majd amikor a szabadföldi zöldségtermesztésre alkalmassá válik az idő, csak tízen maradnak a fóliában. A többiek borsót, babot, krumplit, sárgarépát, petrezselymet termesztenek majd. – Tavaly több embert tudtunk foglalkoztatni. A közmunkások közül sokan elmentek az elsődleges munkaerőpiacra.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!