Gazdaság

2017.12.12. 16:27

Amikor állást keresünk, akkor is vannak lehetőségeink

Manapság a munkakeresés nem megy olyan gyorsan, mert a munkaerőpiac valamennyi ágazata telítve van. Ameddig nem találjuk meg az ideális állást, addig feltérképezhetjük a lehetőségeinket, mert vannak bőven.

Manapság a munkakeresés nem megy olyan gyorsan, mert a munkaerőpiac valamennyi ágazata telítve van. Ameddig nem találjuk meg az ideális állást, addig feltérképezhetjük a lehetőségeinket, mert vannak bőven.

Először is jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy álláskeresés alatt nem vagyunk egyedül. Igénybe vehetjük a területileg illetékes Munkaügyi Központ szolgáltatásait is. Ahhoz, hogy hozzáférjünk, a Hivatal szolgáltatásaihoz mindenekelőtt be kell regisztráltatni magunkat. A regisztrációhoz szükségünk lesz személyes okmányainkra, és iskolai végzettséget igazoló dokumentumunkra is. Érdemes lehet utánajárni az álláskeresési segélynek is, ugyanis ha bizonyos időszakot ledolgoztunk, akkor 3 hónapon keresztül kaphatunk álláskeresési járadékot. Tudatosítsuk magunkban, hogy a járadék nem fog állandóan a rendelkezésünkre állni.

Nem szabad elkényelmesedni az álláskeresést illetően, mert a segély előbb, vagy utóbb de el fog fogyni. A Munkaügyi Központ foglalkozásain is részt vehetünk, ahol elsajátíthatjuk a helyes önéletrajz és motivációs levél írását is. Ameddig nem találunk teljes állást, addig is lehetőségünk van alkalmi munkavállalóként is elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Rengeteg vállalat alkalmaz munkaerőt ilyen beosztásban. Az alkalmi munkáról tudni kell, hogy egy hónapban maximum 15 napot dolgozhatunk egy cégnél. A másik 15 napunk szabad. Egyébként, ha bevállalósak vagyunk, akkor teljes állás mellett akár végezhetünk alkalmi munkát is jövedelmünk kiegészítése gyanánt. Alkalmi munkalehetőségre is bukkanhatunk a SzekesfehervarAllas oldalra kattintva. Különösképpen nyáron lehet jó alkalmi munkákat találni. Az állásportálon feladhatunk hirdetést, hogy milyen pozícióban dolgoznánk. A vállalatok bármikor kereshetnek olyan munkavállalót egy posztra, amelyet mi is betöltenénk. Magunkat kötelező regisztráció nélkül is hirdethetjük az oldalon. Ha van már konkrét elképzelésünk jövőbeni állásunkat illetően, akkor nem kell magunkat végigrágni a kategóriákon. Ahhoz, hogy gyorsabban ráleljünk az ideális álláshirdetésre, használjuk a gyorskeresőt. Figyeljünk arra, hogy lehetőleg pontosan írjuk be a keresőbe a szakma nevét. Ha ez megtörtént az oldal kihozza nekünk a találatokat, és máris belevethetjük magunkat az álláshirdetések elolvasásába.

Napjainkban szakmunkásokra is szüksége van a munkaerőpiacnak. Egy jó szakmunkás el tud helyezkedni bármilyen vállalatnál. A villanyszerelő munkatárs keresett a piacon. Előfordulhatnak olyan munkahelyek, ahol elvárt gyakorlati idő nem szükséges a pozíció betöltéséhez. Iskolai végzettséget nézve rendelkeznünk kell szakmunkásképzői végzettséggel. Az elvárt szakképzettség a villanyszerelői képesítés. A legtöbb állás jogosítványhoz kötött. Amennyiben komolyan gondoljuk ezt a lehetőséget, akkor „B” kategóriás jogosítvány birtokában kell lennünk. Idegen nyelvtudás előnyt jelenthet számunkra, különösképpen az angol nyelvismeret. A vállalatok kétféleképpen köthetnek velünk munkaszerződést. Eszerint a munkaszerződés időtartama lehet határozatlan, vagy határozott.  A munkavégzés történhet teljes vagy részfoglalkoztatásban is. A teljes munkaidő napi 8 órát jelent, míg a részmunkaidő 4 óra munkavégzést jelent. Még több álláslehetőséget elérhetünk a honlapon, vagy a weboldal facebook és twitter oldalán is. Amennyiben az elsők között szeretnénk értesülni a legújabb munkaajánlatokról, semmi más dolgunk nincs, mint hogy feliratkozunk az állásportál hírlevelére, és rendszeresen nézzük e-mail címünket.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!