Gazdaság

2014.04.08. 10:10

Megfogni az EU-pénzt

Hajdú-Bihar - A hajdú-bihari vállalkozók létfontosságúnak tartják a közösségi támogatást.

Hajdú-Bihar - A hajdú-bihari vállalkozók létfontosságúnak tartják a közösségi támogatást.

A gyerekeink használható tudással lépjenek ki az iskolapadból, mérséklődjön a vállalkozásokat évtizedek óta valósággal fojtogató bürokrácia, az utolsó fillérig sikerüljön lehívni az európai uniós támogatásokat, és ezek a források végre tényleg a gazdaság élénkítését szolgálják – sorolták a Napló által megkérdezett hajdú-bihari cégvezetők annak kapcsán, hogy mit remélnek a négy éve elkezdett és a következő ciklusban is folytatódó gazdaságpolitikai kurzustól.

Dolgozzanak bár az iparban vagy a mezőgazdaságban, legyenek kicsik vagy nagyok, abban egyetértettek, hogy most nem a nagy struktúrális változásoknak, sokkal inkább a már elkezdett gazdaságpolitikai folyamatok finomhangolásának van itt az ideje. Bár az általunk megkérdezett agrárvállalkozók között abban vita van, hogy a jövő magyar mezőgazdaságában milyen szerep jusson a kis és közepes méretű farmgazdaságoknak, és milyen a klasszikus nagyüzemeknek, az mindenki számára nyilvánvaló, hogy a közösségi agrártámogatások hatékony felhasználása nélkül nem képzelhető el jövedelmező gazdálkodás.

HBN-PA


Hajdú-Bihar - Ábrahám László az oktatáson javítana, a bürokrácián pedig csökkentene.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!