Gasztronómia

2018.03.13. 08:39

Pálinkakóstoló és közgyűlés Földesen

Földes - A minősítő versenyen pontozásos értékeléssel a bírálóbizottság 36 pálinkát rangsorolt.

Földes - A minősítő versenyen pontozásos értékeléssel a bírálóbizottság 36 pálinkát rangsorolt.

A napfény ízeit, a magyar föld erejét, a gyümölcsök lelkét minősíttették azok a kertbarátok, akik részt vettek az Enyém a legjobb címmel, nyolcadik alkalommal megrendezett pálinkaminősítő versenyen Földesen. A Karácsony Sándor Közösségi Házban március kilencedikén este a Balásházy János Kertbarát Kör tagjai közgyűlésen tekintették át a múlt évi közös munkájuk eredményeit. Krizsán Mihály elnök a kör közösségének a település kertkultúrájáért tett munkáját emelte ki, majd megfogalmazta az idei év közös feladatait. A közgyűlés a tagok részére gyümölcs pálinka minősítő versenyt is rendezett.

A minősítő verseny bírálóbizottsága a pálinkák vizsgálata során a technológiai korrektséget, a gyümölcs jellegét, ízének tisztaságát és harmóniáját értékelte. A verseny díjkiosztóját követő közös vacsorán a kertbarát kör férfi tagjai énekkel és virágokkal köszöntötték a kör nőtagjait nőnap alkalmából. A minősítő versenyen pontozásos értékeléssel a bíráló bizottság 36 pálinkát rangsorolt.

- Péter Imre -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!