Frizbis éremeső volt hétvégén a debrecenieknél

A magyar csapat a bécsi versenyen
A magyar csapat a bécsi versenyen - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A Budapesten megrendezett frizbi diákolimpián elődöntőig jutottak, majd a bécsi Junior Ultimate Ligában két kategóriában is döntőzhettek a debreceni frizbisek.

A debreceni junior frizbi játékosok múlt hétvégén egy hazai és egy nemzetközi megmérettetésen is részt vettek. Előbb pénteken a Fazekas Mihály Gimnázium és a Vegyipari Szakközépiskola színeiben a Diákolimpián versenyeztek Budapesten, majd szombaton és vasárnap Bécsben értek el sikereket a Junior Ultimate Ligában.

A Diákolimpia VI. korcsoportjában mindkét debreceni iskola elődöntőig jutott, és az egymás ellen vívott bronzmérkőzésen végül a Fazekas bizonyult jobbnak. A 24 csapatos mezőnyben elért harmadik és negyedik helyezés kiváló eredmény.

fr2

A Fazekas- és a Vegyipari-iskola diákjai | Fotó: Magánarchívum

Ezt követően a legjobb játékosok számára tovább folytatódott a frizbis hétvége, ugyanis a Debreceni Frizbi Spotegyesület, a Fehérvár Frizbi Sportegyesület és a budapesti Frizbivel az Egészségért Egyesület versenyzői közös csapatokat alkotva vettek részt a Bécsben megrendezett III. Vienna Junior Ultimate League elnevezésű utánpótlás versenyen. Az U20-as fiú csapat első helyezést szerzett, az U15-ös koed csapat ezüst éremmel térhetett haza, az U20-as lányok pedig ötödik helyen fejezték be a versenyzést.

A magyar játékosok számára ideális felkészülési lehetőséget kínált a bécsi verseny az idei Ifjúsági Európa Kupa előtt, melynek Debrecen ad otthont július 12-16. között. Az Európa Kupát a Debreceni Frizbi Sportegyesület szervezi az Európai Ultimate Szövetség megbízásából a Debreceni Sportcentrumban. A versenyre több mint 300 fiatal sortoló érkezik majd a cívisvárosba Ausztria, Lengyelország, Oroszország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, és Ukrajna korosztályos válogatott csapatainak tagjaként.

– Debreceni Frizbi Sportegyesület –