Sport

2008.10.14. 04:55

Jégkorong: 19 éves orosz tehetség halt meg meccs közben

<p>Mérkőzés közben kapott szívrohamot és nem sokkal később meghalt egy 19 éves orosz jégkorongozó, hétfő este Moszkva külvárosában.</p>

Alekszej Cserepanov a New York Rangers játékosa volt, jelenleg azonban az Avangard Omszkban játszott. A játékos egy orosz szuperliga (KHL) mérkőzésen, lett rosszul.

Wayne Fleming, az Avangard vezetőedzője elmondta: Cserepanov végig jól játszott a találkozón, gólt is szerzett és semmi jelét nem mutatta rosszullétnek. A harmadik harmadban leült a kispadra, majd hirtelen elájult. A csapat orvosai azonnal megpróbálták újraéleszteni, de miután nem sikerült, a közeli kórházba szállították, életét azonban ott sem tudták megmenteni.

Orosz sajtóértesülések szerint Cserepanov lecserélése előtt véletlenül összeütközött csapattársával, a kétszeres Stanley-kupa győztes Jaromir Jagr-el, de folytatta a játékot. Már értesülések szerint a stadionban nem volt mentőautó a tragédia idején, mert azt már korábban elhívták a helyszínről, így 20 perc is eltelt, mire Cserepanov kórházba került.

Ügynöke szerint Cserepanovnak nem voltak szívproblémái. Két évvel ezelőtt ugyanis végigcsinált egy megerőltető edzőtábort, ahol folyamatosan vizsgálták a játékosokat és akkor biztosan kiderült volna egy ilyen probléma.

Cserepanovot szupertehetségesnek tartották az európai és az észak-amerikai szakértők is. Az NHL-ben szereplő New York Rangers 2007-ben első körben draftolta a játékost, adminisztrációs okok miatt azonban az idei bajnokságot még az orosz együttesben kezdte el a tehetség és csak jövőre mutatkozhatott volna be az NHL-ben.

Nézze meg a videót is!

Cserepanov alapembernek számított az orosz utánpótlás válogatottban is, amelynek tagjaként tavaly ezüstöt, idén pedig bronzérmet szerzett a világbajnokságon.
· Nagyvilági hírek
· A nap képei A nap képei 2008.10.13.
· Barátai szeme láttára zuhant le
· Lelőtte az apját a két éves gyerek
· Horrorisztikus hokis baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!