videóval

2020.03.25. 15:05

Haxel dala most nem is lehetne aktuálisabb

Új klipet adott ki a debreceni VINYK duó egyik fele, Harsányi Alex.

Fotó: YouTube/VINYK

A koronavírus-járvány rengeteg embert szorított a négy fal közé ezekben a napokban, a bezártságot ki így, ki úgy próbálja meg átvészelni. A zenészek például egymás után fordulnak rajongóikhoz a közösségi médiában, hogy ha tehetik, maradjanak otthon, vigyázzanak egymásra. Ezt az üzenetet szeretné nyomatékosítani legújabb, Szeretném című dalában a debreceni Haxel, azaz Harsányi Alex, akit a testvérével közösen létrehozott VINYK duóból is ismerhet a közönség.

- A dal megszületése nem volt tervszerű, nem volt megtervezve. Csak egyszerűen megszületett. A jelenlegi helyzet mindenkiben érzéseket kelt, gondolatokat szül, és én ezeket papírra vetettem, így készült el a Szeretném – árulta el kérdésünkre Haxel, majd hozzátette: mindenkinek szeretné megköszönni a dal elkészítésében nyújtott segítséget, különösen Iván Emese Viviennek, aki hangjával színesítette a szerzeményt.

Fontos volt a gyorsaság

Haxel a Szeretném YouTube-on megjelent klipjében egy fa alatt ülve olvas könyvet, miközben mellette a dalszöveg fut fehér, írott betűkkel. Mint megtudtuk, a kisfilmet Haxel saját otthonában forgatta, a családja segítségével. – Az volt a ötlet, hogy megjelenítem azt, amit most otthon csinálhatunk, például a kertben olvasás. Illetve szembe szerettem volna állítani egymással a világ „zaját” és az otthoni csendet, nyugalmat.

„Hiszen tényleg nem kérnek tőlünk sokat, csak annyit, hogy aki teheti, maradjon otthon”

- húzta alá a dalszerző, akitől azt is megtudtuk, a dal és a klip összesen hat nap alatt készült el. Ez rekord nála, de mint fogalmaz, a mostani történések miatt sürgette az idő.

- Azt láttam, azt hallottam, hogy még mindig vannak olyan emberek, akik nem veszik elég komolyan ezt a helyzetet. Arra szerettem volna felhívni a figyelmet, mint ahogy az a dalban is elhangzik: „Most van szükségünk egymásra”. Emellett köszönetet akartam mondani mindazoknak, akik ezekben a nehéz időkben is kitartanak, és küzdenek értünk – osztotta meg velünk Haxel, akinek most több ideje van otthon lenni, pihenni, vagy segíteni a háztartásban, de a zeneírásra is szakít időt.

Arra is kíváncsiak voltunk, van-e valamilyen újdonság a testvérével, Dáviddal 2018-ban alapított duójuk életében. Haxeltől megtudtuk, mostanában csend van a VINYK háza táján, jelenleg mindenki a saját kis életét próbálja alakítani, rendezni. De, mint fogalmaz, ami késik, nem múlik, és reméli, hamarosan hallhatunk majd tőlük új dalokat.

RA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában