Zenés esemény

2021.08.09. 11:00

Nyolcszázan énekeltek, táncoltak Földesen

A kisebbség kultúrájának megismerését és a különböző kultúrákhoz tartozók együttműködését erősítették.

Forrás: Péter Imre

A Szabadidő Központban százak vettek részt helyből és környező településekről a programokban gazdag Roma Ramazuri elnevezésű zenés eseményen augusztus 6-án. Mint Szilágyiné Fülöp Erika, a nap szervezője elmondta, a helyi roma kisebbségi önkormányzat vezetőivel pályázati forrásból olyan műsorokat szerveztek, amelyek a kisebbségi kultúra értékeinek megismerését szolgálták.

A roma közösség tagjai mellett nagyon sok helyi lakos is részt vett a zenés rendezvényen.

A Ritmusa együttes zenéjével kísért táncházban közösen ismerkedtek a cigányság táncaival. Az est programjában fellépett a Spártai Kemál, majd Renátó. A késő esti Bódi Csabi koncerten több mint nyolcszázan énekeltek, táncoltak.

Fotó: Péter Imre

Az autóbuszvezetőként dolgozó Mátravölgyi Zsolt szolgálatban lévő polgárőrként vett részt az est programjában. Úgy látta, mindenki örült és jól érezte magát a járvány miatti bezártság után. Mint elmondta, nagyon hiányzott már egy ilyen rendezvény a földesieknek és a környéken élőknek. Örömmel látta, hogy a falubeliek együtt szórakoztak a környező településekről érkezőkkel, jókedvvel, problémamentesen és biztonságban.

Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!