Földes hírei

2018.04.08. 17:51

A Szabó család tagjai már régebben eldöntötték, hogy együtt mennek választani

Földes - A családi házuk udvarán a választás napjának délelőttjét is szorgos munkával használták ki a régen várt jó időt a földesi Szabó család tagjai.

Földes - A családi házuk udvarán a választás napjának délelőttjét is szorgos munkával használták ki a régen várt jó időt a földesi Szabó család tagjai.

A közelben lakó nagyapa, Szűcs Zsigmond (hetvennégy éves nyugdíjas) kertészkedéssel kezdte a napot, de a kertje talaja nem tette lehetővé a veteményezést. Veje, Szabó Attila a háztáji gazdaságában lévő állatállományával foglalkozott, őstermelő, de a hét napjain egy útépítő vállalkozásnál gépkezelőként dolgozik. Sok ilyenkor neki a hétvégi teendő. Felesége, Tünde főállású anyaként gondoskodik a nagycsaládról. Az ebédfőzés mellett a napokban befejeződött lakásfelújítás nyomait tüntette el. 20 éves fiuk, Dávid elsőéves agráregyetemi hallgató Debrecenben. Kollégista, csak hétvégeken jár haza.

Kérdésemre a tősgyökeres, régen Földesen élő család tagjai elmondták, már régebben eldöntötték, hogy együtt mennek választani, a református templom melletti 2. számú szavazókörbe. Fontosnak tartották a részvételüket, mert a választás eredménye nemcsak saját családi életükre, de Földes fejlődésére is kihat. Sőt, sok egyéb hatása mellett az sem mindegy, hogyan fog fejlődni a magyar vidék, a mezőgazdaság, lesz-e helyi munkahelyteremtés.

Érzi a súlyát

A húszéves Dávid bár először vesz részt országgyűlésiképviselő-választási szavazáson, szüleit és nagyszüleit a korábbi választások alkalmával mindig elkísérte a választókörbe. Ez a szeretetteljes családi közeg nagyban befolyásolta, láthatta, hogyan történik a szavazás, találkozhatott a helyi választópolgárokkal. Most nagyon örül, hogy először gyakorolhatja választójogát az országgyűlési választáson. Ismeri a választás fontosságát, az alaptörvényből eredő jogokat, a szabad véleménynyilvánítás pozitív hatásait. Bizakodott abban, hogy sokan élnek választójogukkal. Érdeklődve várja majd a választási híreket. A család a közös munkát abbahagyva elfogyasztotta a vasárnapi ebédet, majd öltözetet váltott. A templom harangjai alig hagyták el a délidő jelzését, a három generáció: Szűcs nagyapa, Tünde lánya, Dávid unokája és veje, Attila szavazni indult. Négyen - a nyolcmilliónál is több választópolgárból.

- Péter Imre -


[related-post post_id="3821414"]

[related-post post_id="3821402"]

[related-post post_id="3821279"]

[related-post post_id="3821256"]

[related-post post_id="3820982"]

[related-post post_id="3820446"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!