“Fogtuk a szélre, a pálya talajára, a játékvezetőre, de a fájó igazság, hogy ma gyengének bizonyultunk”

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – A Komádi csapata hazai szurkolók előtt szerzett győzelmet, méghozzá az eddig veretlen, listavezető Kaba ellen. Összefoglaló a labdarúgó megye II. déli csoportjának szombati mérkőzéseiről.

Biharkeresztesi VSE–Nagyrábé Petőfi SK 2–5 (0–4)

50 néző Vezette: Juhász D. (Török Cs., Nagy R.)

Biharkeresztes: Edző: Madarász András.

Nagyrábé: Szántó F.– Kovács A., Bende L., Szutor Gy. (Bende T.), Sós P., Horváth R. (Károlyi Z.), Szabó S., Faragó L., Kordás J., Tiszai G., Kolompár R. (Kis A.) Edző: Károlyi Zoltán.

Gól: Ardelán P., Bordás G., illetve Tiszai G.(4), Faragó L. Jók: Senki, illetve Szántó F., Tiszai G. Ifi: 1–9

Madarász András: – A hatalmas szél nagyban befolyásolta mindkét csapat játékát. Az első félidőben a Nagyrábé négyszer használta ki annak segítségét. Nekünk a sok kihagyott helyzet mellett a második félidőben mindez csak kétszer sikerült.

Károlyi Zoltán: – Begyűjtöttük a három pontot. Első félidőben jó játékkal megszereztük a magabiztos vezetést. A második félidőben kicsit lejjebb engedtünk és nem ment olyan gördülékenyen a játék. Bízom benne, hogy két hét múlva nagyobb létszámban tudunk megjelenni a mérkőzésen és jobb játékot mutatunk. További sok sikert Biharkeresztes csapatának.


Földes KSE–Debreceni EAC 4–4 (1–3)

90 néző Vezette: Tatár I. (Kovács A., Vasziliu T.)

Földes: Horváth Zs.– Dede I., Tóth Z. (Szabó J.), Hunyadi L., Vincze Cs. (Király Á.), Sápy B., Vincze A., Mező B., Nagy S., Földesi A., Balogh M. Edző: Karacs Tamás.

Debrecen: Dudás D.– Papp G., Nagy A., Soltész P., Párducz T., Dr. Köstner T. (Szőke P.), Magi L. (Boda P.) (Nyeste K.), Varga Á., Bíró R. (Rácsai L.) (Incze D.), Demján B., Ifj. Rácsai L. Edző: Katona László.

Gól: Sápy B., Vincze A.(2), Dede I., illetve Bíró R., Varga Á., Dr. Köstner T., Dr. Rácsai L. Jók: Mindenki. Kiállítás: Párducz T. Ifi: 1–2

Karacs Tamás: – Lehetett volna fordítva is.

Katona László: – Később nyilatkozik.


Báránd KSE–Nádudvari SE 2–0 (1–0)

300 néző Vezette: Darányi A. (Katona D., Juhász J.)

Báránd: Katona Cs.– Vass Á. (Ispán R.), Mile R., Mester N., Szabó L., Mester L., Ertsey Zs., Csóka G. (Török Zs.), Karmazsin Z. (Vígh N.), Bogár M., Bíró B. (Török D.) Edző: Kovács Krisztián.

Nádudvar: Dobi A.– Dobi R., Hirzics L., Séra P., Debreceni L., Lőrinczi G. (Szatmári S.), Kiss A., Rásó P. (Silye G.), Kenéz R., Varga T. (Rostás M.), Czibere K. (Varga Z.) Edző: Gere Csaba.

Gól: Bíró B., Bogár M. Jók: Mindenki, illetve Dobi A., Séra P., Derceni L., Kiss A. Ifi: 2– 6

Kovács Krisztián: – Három hét után játszottunk újra. A viharos szél rányomta bélyegét a mérkőzésre. Gólarányt javíthattunk volna a mai meccsen. Gratulálok csapatomnak a győzelemhez. Hajrá Báránd!

Gere Csaba: – Sajnos nem voltunk egy súlycsoportban a hazai gárdával, s ez legfőképpen a játékosok alkatán látszódott meg. Jóval dinamikusabbak, gyorsabbak voltak, viszont akarásban felvettük velük a versenyt. Amíg bírtuk, helyzetig is jutottunk, kapufára is futotta, néhány labdakihozatal is egész jól sikerült, s már ennek is örülnünk kell, főleg, hogy nagy szél is hátráltatta a pontos játékot. Sportszerű mérkőzés volt, megérdemelt hazai győzelem.


Komádi SE– Kabai Meteorit SE 1–0 (1–0)

100 néző Vezette: Mészáros Cs. (Vadon T., Pallai Zs.)

Komádi: Puskás Cs.– Kirimi P., Bujdosó D., Miczura Varga T., Hajdu M., Nagy J., Trippon T., Simon S., Holló J. (Pataki Zs.) (Fábián I.), Balogh S., Nagy I. (Fekete Zs.) Edző: Szabó Sándor.

Kaba: Biás P.– Németi M., Karika M., Plókai G., Puskás R. (Szegi Zs.), Kállai D. (Plókai R.), Kovács M., Almási Z. (Oláh Z.), Sarkadi A., Kozma L. (Szabó B.), Jeges Z. (Plókai M.) Edző: Kiss Lajos.

Gól: Balogh S. Jók: Az egész csapat, a mérkőzés legjobbja Kirimi Péter, illetve senki. Ifi: 0– 1

Szabó Sándor: – Nagyon szépen köszönöm a csapatnak a hozzáállást, ilyen összetételben is mindent megtettek a győzelem érdekében. Az első helyen álló csapatot még teljes létszámban is nehéz lenne legyőzni. További sok sikert kívánok Kaba csapatának és ennek ellenére is kívánom, hogy nyerjék meg a bajnokságot.

Kiss Lajos: – Egy jól eltalált szabadrúgással megérdemelten győzött a hazai csapat. A támadójátékunk teljesen veszélytelen volt a kapura, a védekezésünk pedig kaotikus. Néhány játékosom a győzelem megszerzése helyett inkább arra fordított energiát, hogy a gyenge játékára magyarázatot találjon. Fogtuk a szélre, a pálya talajára, a játékvezetőre, de a fájó igazság, hogy ma gyengének bizonyultunk. Elsősorban akaratban, amit nem igazán értek. Ha a múlthéten azt mondtam ennél több kell, akkor azt most javítom: sokkal-sokkal több kell. A foci egy olyan játék, ahol egyszer nyersz, egyszer veszítesz. Remélem az utóbbi csak egyszer fordul elő. Az egyetlen pozitívum az volt, hogy a lelátón sokkal több kabai szurkoló volt mint hazai. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk nekik örömet szerezni és elnézést kérünk érte. Na persze nem kell minket temetni, jövőhéten egészen biztosan javítani fogunk.


Kismarjai SE–Konyári SE 0–6 (0–4)

80 néző Vezette: Pál G. (Gyugos B., Karasi T.)

Kismarja: Jónás B.– Farkas I., Gál S. (Tóth K.), Kocsis T., Budácsik D. (Kondor L.), Varga T (Bordás J.)., Alimán J. (Nagy K.), Papp Á., Síró G., Sánta P., Vermesi L. Edző: Zákány Ferenc.

Konyár: Nagy B.– Tamási S., Antal G. (Tasi I.), Tamási G., Rézműves K., Varga Z., Csuka Zs., Nagy Sz., Horváth Á., Varga D., Kiss Z. Edző: Kiss László.

Gól: Varga D.(3), Kiss Z., Horvát Á., Nagy Sz. Jók: Senki illetve, az egész csapat. Ifi: 3– 4

Zákány Ferenc: – A mérkőzés elején egy büntetőből gyorsan bekapott gól meghatározta játékunk teljes egészét. Csapatom mélyen tudása alatt játszott. Pár játékosom fejben feladta a mérkőzést és ennek köszönhetően nem is lehetett más az eredmény, mint a vereség. Ellenfelünk a mai mérkőzésen minden tekintetben felülmúlt bennünket. Köszönöm a korrekt játékvezetést. Gratulálunk az ifi csapat győzelméhez. Hajrá Kismarja!

Kiss László: – Az eredmény magáért beszél, nem szeretnék egyénileg kiemelni senkit a csapatból. Most igazán jó csapatmunkát végeztünk. Gratulálok a felnőtt csapat mai játékához és ugyanezt a hozzáállást szeretném látni a jövőben is. Ez úgy néz ki egy jó út amin elindultunk.


A tabella

1. Kaba 18 14 3 1 79-21 45
2. Báránd 17 13 1 3 52-21 40
3. Komádi 18 11 4 3 65-31 36
4. Debreceni EAC 18 11 3 4 72-44 36
5. Pocsaj 19 9 6 4 69-39 33
6. Nagyrábé 19 8 7 4 49-40 31
7. Konyár 18 7 3 8 47-51 24
8. Szentpéterszeg 17 6 4 7 45-56 22
9. Nádudvar 18 5 3 10 39-53 15
10. Kismarja 17 4 3 10 34-61 15
11. Földes 18 3 4 11 31-61 10
12. Hajdúszovát 17 2 2 13 27-74 7
13. Biharkeresztes 16 0 1 15 20-77 1
A Szerep és az Ebes visszalépett a bajnokságtól.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek