Katar 2022

2022.11.22. 08:00

Van Gaal nem lepődött volna meg, ha kikapnak a hollandok

Aliou Cissé szenegáli szövetségi kapitány magát hibáztatta a vereségért.

Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Hollandia 2–0-ra legyőzte Szenegált a katari labdarúgó-világbajnokság A-csoportjának második mérkőzésén – számolt be az Origo. A meccset követően a győztes nemzet szövetségi kapitánya, Louis van Gaal kritikus volt a csapatával. ”Az igazság az, hogy nem lepődtem volna meg, ha elveszítjük ezt a meccset, Szenegál legalább három gólt szerezhetett volna.

Be tudtam tenni a csapatba Depayt, ott tudtam, hogy gólt fogunk szerezni.

Ő egy olyan játékos, aki megteremti a különbséget a támadóharmadban.” – idézi Louis van Gaal mérkőzés utáni szavait a soccernews.nlnevű oldal. ”Az első találatot szerző Cody Gakpót épp emiatt nem cseréltem le sokáig. Kulcsfontosságú volt ő a győzelmünk szempontjából, rendkívül agilis és jól cselez, bármelyik védőnek meggyűlik vele a baja. Köszönettel tartozunk továbbá a válogatottban debütáló Noppertnek, aki három hatalmas védést is be tudott mutatni.” -  tette hozzá a holland kapitány.

Aliou Cissé, a szenegáli szövetségi kapitány így reagált a meccs után: ”Lehet, hogy én vagyok hibás a vereségért, magamra vállalom. Sok helyzetet dolgoztunk ki, ez nem lehet vitás, de a labdarúgás a hatékonyságról szól. Ha nem szerzel gólt, nem nyerhetsz.”

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!