Foci vb 2022

2022.11.22. 12:39

Rekordhosszúságú hosszabbítások a vb-n – itt a magyarázat

Pierluigi Collina, a FIFA játékvezetői testületének főnöke reagált a szokatlan jelenségre.

Pierluigi Collina | Forrás: AFP

A játékvezetőknek az eddigiekhez képest pontosabban kell elszámolniuk az időhúzást és kiesett időt, ezért tartanak lényegesen hosszabb ideig a katari labdarúgó-világbajnokság mérkőzései. Pierluigi Collina, a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői testületének főnöke kedden reagált arra, hogy miért hosszabbítanak minden félidő végén sokat a bírók. Hangsúlyozta, "nincs semmi újdonság", azt kérték, hogy a mérkőzéseken a lehető legtöbb játékpercet biztosítsák, és arra utasították a játékvezetőket, hogy pontosan mérjék, amíg nincs játékban a labda – számolt be róla az MTI.

Amióta érvényben van a ráadás lehetősége, az 1966-os vb óta, a négy leghosszabb félidőt hétfőn – azaz a katari vb második napján – játszották. Az angol-iráni meccsen az első játékrészhez 14 perc 8 másodpercet adtak hozzá, többek között azért, mert az iráni kapus megsérült. A második félidő pedig 13 perc 8 másodperccel tartott tovább a 45 percnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!