Férfi kosárlabda NB I – Ifjúsági olimpiai ezüstérmes szerb játékost igazolt a TF

Akt.:
Budapest – A férfi kosárlabda NB I-ben újonc Tehetséges Fiatalok Budapest (TF) leigazolta az ifjúsági olimpiai ezüstérmes szerb Andrija Sarenacot.

A TF szerdai tájékoztatása szerint a 23 éves irányító egy évre írt alá a férfi élvonalbeli bajnokság egyetlen fővárosi klubjánál.

Sarenac a tavalyi Universiadén negyedikként zárt a szerb csapattal, 2014 és 2018 között pedig az egyesült államokbeli Keiser Egyetemen tanult, az ottani együttes színeiben a legutóbbi szezonban 31 mérkőzésen átlagban 13,5 pontot dobott és 5,5 asszisztot (gólpasszt) adott.

“Korábban volt lehetőségem megnézni a Szolnok csapatát az ABA Ligában, és úgy vélem, hogy az NB I egy nagyon kemény bajnokság, sok jó játékossal, akik minden évben versenyképessé teszik a ligát” – mondta a szerződés aláírása után a szerb kosaras.

A TF június 2-án, a Vasas legyőzésével jutott fel az élvonalba, és július 19-én teljesítette az A csoportos versenykiírás feltételeit, a Magyar Kosárlabda Szövetség elnökségének döntése értelmében pedig augusztus 14-én biztossá vált, hogy indulhat az NB I 2018/2019-es idényében. A TF a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportközpontjában, az idén áprilisban átadott, 1326 férőhelyes Ludovika Arénában fogadja majd ellenfeleit.

– MTI –