koronavírus

2020.03.05. 18:20

A megelőzés érdekében fertőtlenítik majd a tömegközlekedési eszközöket

A koronavírus gyors ütemű terjedése miatt, munkavállalói és utasai védelme érdekében megelőző intézkedéseket vezet be a DKV Zrt.

Fotó: Matey István, archívum

A koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos helyzetet és a hazai megjelenést értékelve úgy döntöttünk, hogy újabb intézkedéseket vezetünk be Debrecenben. Arra kértem a DKV Zrt. vezetését, hogy intézkedjenek valamennyi közösségi közlekedési eszköz – autóbuszok, trolik, villamosok – esetében a naponta történő fertőtlenítés elvégzéséről. Mindemellett kérem a város polgárait továbbra is kövessék az illetékes hatóságok utasításait és javaslatait – írta közösségi oldalán Papp László polgármester.

A DKV közleményéből kiderül, március tizedikétől négy héten át, minden nap fertőtlenítik a forgalomból levonuló villamosok és trolibuszok utasterét és vezetőfülkéjét is. Így a telephelyen sem áll majd bent esetlegesen fertőzött jármű. A szakemberek éjszaka, megfelelő védőruházattal, védőeszközökkel felszerelve dolgoznak majd és permetezéssel juttatják fel a szert a felületre.

A vegyszer, a foglalkozás-egészségügy előírásainak megfelelően, vírusölő hatású és biztonsági adatlappal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy egészségre nem káros, nem minősül veszélyes anyagnak a tároláshoz használt eszköz sem. Hatását 15 perc után fejti ki és egy napig nyújt védelmet. Ezért kell napról-napra, minden járművön megismételni az eljárást.

A járművek fertőtlenítésével egy időben, a DKV Zrt. valamennyi férfi és női mosdójában, vírusölő, pumpás kézmosószer lesz kihelyezve. Mellette természetesen megmarad a szappan-adagoló is.

További híreket a témában ide kattintva olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában