Nagyvilág

2008.10.18. 12:11

Börtönbe vonul a német államot zsaroló férfi

<p>A német főváros bírósága pénteken letöltendő szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki 32,8 millió eurót (kb. 8 milliárd forint) követelt a szövetségi köztársaságtól: a tettét beismerő zsaroló azzal fenyegetőzött, hogy 19 településen hajt végre robbantást, ha nem kapja meg a pénzt - jelentette szombaton a berlini rádió.</p>

A berlini bíróság három és fél év börtönbüntetésre ítélte azt a Zwickauban őrizetbe vett, 29 esztendős zsarolót, aki idén tavasszal azzal fenyegetőzött, hogy 19 német városban, 362 robbantást hajt végre. A szászországi férfi a kancellári hivatalhoz és a berlini rendőrparancsnokhoz eljuttatott ultimátumában 32,8 millió eurót (kb. 8 milliárd forint) követelt az államtól.

A hatóság látszólag belement az alkuba, ám a zsarolással gyanúsított személyt a pénzátadásra megadott időpont előtt egy nappal feljelentette a rendőrségen a testvére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!