koronavírus

2020.03.20. 07:45

Három helyen három személy van hatósági karanténban a koronavírus miatt Böszörményben

Erről Fórizs László, Hajdúböszörmény alpolgármestere tájékoztatta a Naplót, hozzátéve, hogy ezek az emberek nem betegek, megfigyelés alatt vannak. Amennyiben kérik, az önkormányzat segít a napi ellátásukban. Ilyen jelzésük még nem volt.

Fotó: illusztráció, Napló-archív

– Jelenleg a 65 éven felüliek ellátásának megszervezése folyik. Akiknek nincs olyan hozzátartozója, ismerőse, aki segíthet az ellátásban, ott a városi házi segítségnyújtás szervezete vásárol be, váltja ki a gyógyszereket, viszi az ebédet. Fontos, hogy az idősekhez minél kevesebb kockázattal jusson el a segítség – fogalmazott Fórizs László, aki a rászoruló személyeknek történő bevásárláshoz kapcsolódóan elmondta még, hogy megakadályozandó a felvásárlást, néhány üzletben az árukból csak egyetlen darabot lehet vásárolni. Ettől azonban tekintsenek el, ha a segítségnyújtás munkatársa vásárol be az idős embereknek.

Hajdúböszörményben a városi tömegközlekedés nyári üzemmódra állt át, az egyetemen nincs oktatás, az általános és a középiskolákban távoktatásra álltak át. A tankerülettel felvette a kapcsolatot a város az étkezés megoldása miatt. Az óvodákban bölcsődékben megszervezték a kiscsoportos foglalkoztatás lehetőségét. Erre azonban eddig nem volt igény.

Kovács Zsolt

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában