„Felnyolcalták” a Rubeolát, ezzel a négybe jutottak

Irány a legjobb négy!
Irány a legjobb négy! - © Fotó: Matey István
Debrecen, Berettyóújfalu – Ahogyan az várható volt, az Újfalu simán továbbjutott, viszont a DEAC nagy csatában elvérzett.

Csak az MVFC-Berettyóújfalunak sikerült bejutnia a férfi futsal Magyar Kupa legjobb négy csapat közé, Turzó József alakulata 14–0-s összesítéssel búcsúztatta a BME együttesét. A másik hajdú-bihari egylet, a DEAC ellenben nem tudta teljesíteni a célt, mindent összevetve 13–11-re alulmaradt a Csömörrel szemben.

Szerdán rendezték meg az MK negyeddöntőjének visszavágóját, melynek tétje az volt, kik jutnak be a Final Fourba. A Mezei-Vill szinte már az odavágó után úgy érezhette, megvan a továbbjutás, hiszen hazai pályán január közepén 6–0-ra gyűrte le a BME FC-t. A második találkozó sem hozott meglepetést, idegenben 8–0-ra múlták felül ellenfelüket Trencsényi Jánosék.

A DEAC elsőre 6–5-re kikapott ugyan a Rubeola FC Csömörtől, de így is reménykedhettek Milbik Kálmán tanítványai,hiszen ha a második összecsapáson sikerült volna két góllal nyerniük, vagy eggyel úgy, hogy csak négyet kapnak, akkor meglehetett volna a bravúr. Az akarással nem is volt baj, de ezúttal így sem sikerült, 7–6-ra kikaptak a debreceniek hazai pályán, akik búcsúzni kényszerültek.

Sima volt

Az első félidő derekán Szabó Péter szerezte meg a vezetést az Újfalunak, majd a csapatkapitány, Trencsényi János duplával jelentkezett. Dávid Richárd és Rábl János sem tétlenkedett, szünetben már 5–0-ra elhúzott az MVFC. A folytatás is simán alakult, Dávid és Rábl újra villant, valamint Gál István is feliratkozott a gólszerzők közé, 8–0-ra nyert a bajnoki címvédő. A BME egyik derbin sem volt képest bevenni a Mezei-Vill kapuját.

A DEAC nem esélytelenként, viszont lépéshátrányban fogadta a Csömört. Jól tudták a cívisvárosiak, győzniük kell, ennek tudatában már a második percben előnybe is kerültek. A vendégek azonban hamar egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Tartotta a lépést a DEAC, ám a Rubeola is állta a sarat, félidőben 4–3-at mutatott az eredményjelző a Pest megyeieknek. A folytatásban is szórták a gólokat a csapatok, igyekezett a DEAC, de a csömöriek nem engedték ki a kezükből a győzelmet, 7–6-ra diadalmaskodtak. Érdekesség, hogy mindkét oldalon volt egy-egy piros lap.

HBN


A tények

BME FC–MVFC-Berettyóújfalu 0–8 (0–5)

Csömöri Sportcsarnok, vezette: Gál Péter

BME: Papp E. – Fazekas B., Kulik R., Fritz B., Szigeti A. Csere: Laucsek A., Fülep Sz., Fábián Á., Fábián Z., Csernai G. Vezetőedző: Palásthy István.

MVFC: Mezei D. – Lovas N., Nagy T., Rábl J., Dávid R. Csere: Tihanyi Cs., Komáromi P., Szabó P., Gál I., Trencsényi J., Sánta J., Faragó L., László M. Vezetőedző: Turzó József.

Gól: Szabó P. (9.), Trencsényi J. (11., 15.), Dávid R. (15., 27.), Rábl J. (20., 40.), Gál I. (34.)

Sárga lap: Kulik R. (9.), Fábián Z. (24.)

Piros lap: Fritz B. (20.)


A tények

DEAC–Rubeola FC Csömör 6–7 (3–4)

DASE Kecskeméti János Sportcsarnok, vezette: Kujbus László

DEAC: Bákonyi N. – Batári G., Varga D., Pallai Zs., Bagi T. Csere: Végső Zs., Juhász B., Bakonszegi A., Fábri D., Kerti L., Kántor T., Angyalos A., Fülep O. Vezetőedző: Milbik Kálmán.

Rubeola: Horváth G. – Érsek R., Jenei O., Varga Cs., Tősér G. Csere: Tihanyi Á., Szűcs A., Maruzsi M., Gyárfás T., Takó Cs., Varsányi Á., Vadászi E., Husz A., Smeló D.

Gól: Batári G. (2.), Kántor T. (11.), Bakonszegi A. (15., 40.), Kerti L. (34.), Pallai Zs. (38.), illetve Érsek R. (5.), Tihanyi Á. (7.), Tősér G. (15.), Jenei O. (19.), Varga Cs. (22., 28., 38.)

Sárga lap: Bagi T. (23.), Batári G. (24.), Kerti L. (36.), illetve Jenei O. (19.)

Piros lap: Varga D. (21.), illetve Érsek R. (29.)