Félmillió forint a nyomravezetőnek

Akt.:
Félmillió forint a nyomravezetőnek
© Fotó: Youtube
Debrecen – A rendőrség a lakosság segítségét kéri azoknak az ismeretlen tetteseknek az azonosításához, akik betörtek egy debreceni drogériába.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. november 17-én 0 óra 55 perc körül egy Mikepércs felől közlekedő sötét BMW E39-es típusú személygépkocsi megállt egy debreceni, Mikepércsi úti drogéria bejárati ajtaja előtt. A gépkocsiból kiszállt két, arcát maszkkal eltakaró ismeretlen tettes, akik baltával kezdték ütni a bejárati ajtó üvegét, amely végül nem tört be. Az egyik elkövető ekkor beszállt a gépkocsiba, amivel nekitolatott az ajtónak. A két személy bement az üzletbe, majd a nyakukba akasztott, nagyméretű, merevítővel ellátott zsákokba beseperték a parfümöket a polcokról és eltávoztak a helyszínről. Autójukkal Mikepércs irányába hajtottak el.

Az egyik tettes a bűncselekmény elkövetésekor fekete színű dzsekit, kék színű farmer nadrágot és fekete színű sportcipőt viselt, amelynek oldalán neon sárga csíkok voltak. Társa fekete színű dzsekit és nadrágot, valamint arcán kék színű maszkot viselt.

Az elkövetőkről a biztonsági kamera felvételt készített:

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére az indokolt intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés