Helyi közélet

2013.12.02. 17:23

Európai színvonalú távhőrendszer lesz

Debrecen - Korszerűsítik a Tócóskert 30 éve épült elavult távhővezetékeit és hőközpontjait jövőre.

Debrecen - Korszerűsítik a Tócóskert 30 éve épült elavult távhővezetékeit és hőközpontjait jövőre. A felújítást azért tartják szükségesnek, mert a 7250 lakásban mintegy 30 ezer lakosnak otthont adó lakótelep távhőrendszere műszakilag elavult, részben elhasználódott, elektromos energia felhasználása és hálózati vesztesége magas.

A Tócóskert melegvíz ellátását jelenleg négy hőközpontból egy kiterjedt hálózaton keresztül biztosítják. A korszerűsítés során ezek feleslegessé válnak, mivel a melegvíz-készítés az ellátott épületek hőközpontjaiba kerül át.

2014. március 1-je és október 30-a között 115 korábban csak fűtést biztosító hőközpontot újítanak fel és bekapcsolják azokat a távfelügyeleti rendszerbe is, mely folyamatos ellenőrzést, távműködtetést, mérőleolvasását tesz lehetővé.

A távhővezetékeket 550 méter hosszon előszigetelt vezetékekre cserélik ki.

A lakótelep teljes távhőrendszer korszerűsítésének tervezett költsége 852 millió forint, melyhez a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. 426 millió forint pályázati támogatást nyert el.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában