Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.18. 15:34

Fidesz sajtótájékoztató: Megalázó játék volt

<p>Nyíregyháza - A frakcióvezető szerint Demokráciadeficit van, folyamatosan sérülnak az ellenzék jogai, a városvezető koalíciból hiányzik a kompromisszumkészség.</p>

Maratoni, 38 napirendi pontból álló közgyűlést tartottak hétfőn a városházán, ennek kiértékelése, kommentálása köré összpontosult a Fidesz keddi sajtótájékoztatója, melyet dr. Vinnai Győző frakcióvezető és helyettese, dr. Hajzer László tartott.
Elhangzott: a közgyűlés zárt ülésen döntött a januártól összevontan (LMHI, Galéria, VMK) működő Váci Mihály Kulturális Központ és Gyermekcentrum új vezetőjének személyéről. Többen is pályáztak, két jelölt tűnt emberileg és szakmailag alkalmasnak, ám végül egyik sem kapott minősített többséget. A procedúra csak játék volt, s roppant megalázó a két személy számára. Egy új, harmadik személy ajánlását elutasította a Fidesz, végül a VMK jelenlegi igazgatónője kapott újabb egy éves megbízatást.
A SZMSZ módosítást antidemokratikusnak véli a Fidesz frakció, s hiányolja a megfelelő indoklást. A kérdezéstilalom, az interpelláció korlátozása szintén aggályokat vet fel.
Demokráciadeficit van, folyamatosan sérülnak az ellenzék jogai, a városvezető koalíciból hiányzik a kompromisszumkészség – summázta dr. Vinnai Győző.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!