Farsangoztak a diákok

Farsangoztak a diákok
A farsangi szezon ilyenkor februárban végigsöpör az országban és világban egyaránt, és aki teheti színes maskarába és jelmezbe öltözik, titokzatossá téve ezzel önmagát!

Nem volt ez másképp Balmazújvároson sem, ahol számos iskolában rendeztek farsangi bulikat!
Legutóbb pénteken a Petőfi Sándor kistérségi általános iskolában gyűltek össze a gyerekek és szűlők, hogy méltóképp bálozzanak február utolsó hetében! Zsúfolásig megtelt az iskola tornaterme, s a gyerekek izgatottan várták az egyébként nagyon szépen felkészült fellépőket! Ugyanis a bált különböző táncprodukciókkal kezdték, különböző korosztályú gyerekek! Elsőként spanyol táncokat bemutató nebulók szórakoztatták a közönséget , akik három osztályból verbuválódtak össze! Hely hílyán a bordásfalon is csüngő gyerekek nagyon élvezték a produkciót, persze tanárokkal és szülőkkel karöltve, akikkel együtt várták a következő fellépőket!
Modern tánc, charleston, discó táncokat bemutató fiatalok ötvözték e három különböző zenei műfajt táncukkal, majd következett a műsor vége ahol egy olyan cigánytánc következett, amit már nem lehetett állva illetve ülve nézni, és szinte mindenki végtagja megmozdult a műsor és a zene hatására!
Rácz József a diák önkormányzatért felelős tanára elégedetten nyugtázta, hogy ismét remekül sikerült a suli farsangi mulatsága! A szülők érdeme-tette hozzá a tanár- elévülhetetlenek, hisz a sütemények és a szendvicsek, amit a gyerekek fogyasztottak, mind-mind az ő konyhájukból került ki! Majszolták is a gyerkőcök rendesen a finom és ízletes falatokat, teljesen jól érezve magukat e színvonalas délutánon!
Hozzátette még a nevelő, hogy e bűvös háromszög, a tanár, szülő és a gyerek szoros együttműködése szükséges ahhoz, hogy ilyen remek és színvonalas bulik jöjjenek létre az iskolában!
A farsangi buli discoval zárult, aminek végén hangos ricsaj és jókedv közepette jöttek el a suliból és tértek nyugovóra az iskola diákjai!
 
Csige Sándor