Ez már egy igazán sportos Főnix Csarnok

Akt.:
Utánpótlás csapatok birtokba vették a Főnix Csarnokot
Utánpótlás csapatok birtokba vették a Főnix Csarnokot - © Fotó: Matey István
Debrecen – A magyar-román futsal Eb-pótselejtezőnek a Főnix Csarnok ad otthont szeptember 22-én.

Ahogy azt a Debreceni Sportcentrum vezetői ígérték, az utánpótlássport egyik bázisává tették a cívisváros legnagyobb rendezvénycsarnokát. Szerdán már ifjú sportolók zsivajától és edzői utasításoktól volt hangos a létesítmény, miután a kézilabdások birtokukba vehették a Főnixben kialakított pályákat.

Mindenkinek jó

– Sikerült kialakítanunk egy olyan feltételrendszert, ami minden félnek jó: a kézilabda- és kosárlabdacsapatok ideális körülmények között készülhetnek, a Főnix Csarnok kihasználtsága pedig nagyban nő, miután lényegében reggeltől estig edzhetnek a fiatalok. A DVSC kézilabda szakosztályának utánpótláscsapatai, a Debreceni Kosárlabda Akadémia alakulatai, illetve a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kézilabdásai és kosarasai készülhetnek a csarnokban – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Makray Balázs, a Debreceni Sportcentrum stratégiai és fejlesztési igazgatója.

Fotó: Matey István (galéria) Fotó: Matey István (galéria) ©

– Olyan sportparkettát tettünk le, ami a nemzetközi kézilabda és kosárlabda-szövetség által előírt szabványoknak is megfelel, azaz minőségi feltételek között gyakorolhatnak az ifjú tehetségek. Két pályát alakítottunk ki, már csak az edzőkön múlik, hány csapat tréningezik egyszerre.

Sorsdöntő mérkőzés

Makray Balázs arról is beszámolt, hogy egy kiemelten fontos válogatott futsal-mérkőzés házigazdája lesz a Főnix Csarnok szeptemberben. – Sikerült megállapodnunk a futsalosokkal, ennek értelmében augusztus 10-13. között nálunk edzőtáborozik a felnőtt nemzeti csapat. Aztán újra visszatérnek hozzánk, 24-én és 25-én Malajziával játszanak felkészülési mérkőzést Trencsényiék a Főnixben. Ezek a találkozók azt a célt szolgálják, hogy a mieink „belakják” a létesítményt, ugyanis szeptember 22-én mi leszünk a házigazdái a Magyarország–Románia Európa-bajnoki pótselejtezőnek. Óriási téttel bír a meccs, hiszen itt dől el, melyik gárda kvalifikálja magát a szerbiai kontinenstornára – fogalmazott a sportvezető.

– Boros Norbert –Sporthírek