Sport

2014.03.31. 13:18

Világcsúccsal lett világbajnok a DSC-SI veterán rúdugrója, Kurunczi Zoltán!

Debrecen - A magyar veterán atlétika történetének első rúdugró világcsúcstartója lett Kurunczi Zoltán, a Debreceni Sportcentrum atlétája.

Debrecen - A magyar veterán atlétika történetének első rúdugró világcsúcstartója lett Kurunczi Zoltán, a Debreceni Sportcentrum atlétája.

A veterán rúdugró a Budapesti Veterán Atlétika Világbajnokságon, a 75 éven felüliek korosztályában lett aranyérmes, miután sikerrel vette a 3 méteres magasságot. Zoli bácsi saját világcsúcsát döntötte meg, ezentúl ez az új rekord korosztályában.

A kiváló sportember fiatalkorában futballozott, 18 éves volt, amikor atletizálni kezdett. Fő száma hármasugrás volt, de futott, távolt-, és magasat ugrott valamint tízpróbázott is. Rúdugrással 50 éves korában kezdett el foglalkozni, és az igazi sikereit ebben a versenyszámban érte el veterán atlétaként.

2003-ban nyerte az első érmét rúdugrásban veterán világversenyen. Puerto Ricóban lett bronzérmes. Az azóta eltelt tizenegy év alatt összesen 11 arany, 8 ezüst és 5 bronzérmet szerzett a nagy világeseményeken négy versenyszámban: hármasugrásban, magasugrásban, távolugrásban és rúdugrásban.

Zoli bácsi ma is mindennap edz a Gyulai István Atlétikai Stadionban. Télen sem pihen, Budapesten gyakorol, fedett pályán hetente legalább egyszer. Arra kérdésre, hogy „Mennyit pihen a nagy eredmény elérése után?”, a válasz azonnal érkezett: „Délután már újra az atlétikai stadionban edzek!”

Úgy tűnik, pihenésre nincs is idő: augusztusban Európa-bajnokság lesz a törökországi Izmirben és egy tizenegyszeres világbajnok nem engedheti meg magának, hogy ne a legjobb edzettségi állapotban vegyen részt egy ilyen rangos versenyen.

A magyar veterán atlétika első rúdugró világcsúcstartóját, Kurunczi Zoltánt a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója, Orendi Mihály köszöntötte pénteken. A vezető a Sportcentrum ajándékát adta át a kiváló sportembernek.

A példaértékű sportteljesítményhez, a nagyszerű eredményhez ezúton is szívből gratulálunk!

- DSC-SI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!