Helyi közélet

2014.10.17. 14:25

Értékmentés és kitűnő szórakozás

Debrecen - Minisztériumi támogatással identitás erősítő program zajlik a Nagysándor-telepen.

Debrecen - Minisztériumi támogatással identitás erősítő program zajlik a Nagysándor-telepen.

Rendhagyó történelem órával, műveltségi vetélkedővel, rajzversennyel és kiállítással, valamint kézműves bemutatóval, játszóházzal vette kezdetét a Nagysándor József Általános Iskolában a Nagysándor-napok pénteken. Az eseménysor szombaton folytatódik, a helyszín ugyancsak az iskola lesz, ahol 1848-as futóversenyt rendeznek minden korosztály számára, továbbá reformkori főzőverseny is lesz.

A Debreceni Művelődési Központ az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával 2014-ben hat debreceni városrészben indított közösségfejlesztő folyamatokat. Ezek célja egyebek között az ott élők bevonásával hozzájárulni a településrész értékeinek feltárásához, javítani az ott élők életminőségét. A fejlesztésbe Kismacsot, Nagymacsot, a Nagysándor-telepet, Ondódot, Pacot és a Tégláskertet vonták be.

A szerezők és az ott élők közös munkájának eredménye, hogy a pályázati program folytatásához elkészült a második félév városrészenkénti közösségfejlesztési terve. Ennek egyik fontos eleme a helyi közösség által tervezett és szervezett közösségi akció, rendezvény.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában