Helyi közélet

2008.03.18. 11:26

Ön mit főz a családjának húsvétra?

<p>Debrecen – A sonka, tojás, retek, torma szinte minden húsvéti asztalon ott lesz. A háziasszonyok már nézelődnek, hogy a legjobb ételek kerüljenek a családi asztalra. Megkérdeztük, Ön mit főz a családjának húsvétra? <dia width="850" height="630" alt="Ön mit főz húsvétra? 2008.03.18."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_n_mit_f__337_z_h_sv_tra__2008_03_18_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ön mit főz húsvétra? 2008.03.18." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/megkerdeztuk-mit-foz-husv%C3%A9tra.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Három gyermekem és három unokám jön hozzánk, tehát főzni fogok. Nyers sonkát vettem, azt én fogom megfőzni, mert a pácoltban nem bízok. Raguleves mellé töltött hús is lesz az biztos, a többi kialakul. Süteményt kelt tésztából készítek.
Polgár Imréné
ápolónő

Az elmaradhatatlan húsleves mellett töltött hús kerül az asztalra. Készítek párolt szeletet, karajt, kolbásszal töltve, ezekhez sült krumplit. Gyerekek és unokák is jönnek, lesz kire főzni. Desszertnek hókiflit és meggyes süteményt akarok készíteni.
Nagy Lászlóné
nyugdíjas

Elmaradhatatlan számomra a sonka és a sárgatúró. Utóbbit nem igazán ismerik. Én a nagymamámtól tanultam, a menyeim meg tőlem. A gyerekek nagyon szeretik. A túrót tojással, vanília cukorral, fahéjjal összekeverem, majd tejbe főzöm.
Takács Mihályné
nyugdíjas

Reggelire sonkát és kolbásszal töltött karajt készítek. Délben lesz húsleves, mely egyik ünnepen sem hiányozhat az asztalról. A töltött káposzta mellett idén töltött kacsanyakat akar a család. Édesanyám töltött húst is akar készíteni.
Molnár Attiláné
háztartásbeli

A hagyományos húsvéti ételeket szoktuk elkészíteni. Könnyű helyzetben vagyok, mert a férjem főz és vásárol be. Agrármérnök révén könnyebben hozzájut a friss házi húsokhoz, amiből elkészíti az ünnepi menüt. Én sütni fogok.
Orbán Károlyné
tanár

  • Piac egykor és ma Debrecenben
  • Hogy tetszik az új piac?
  • Mi lesz az ideiglenes piac helyén Debrecenben?
  • Receptek minden mennyiségben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában