Magyarország

2008.04.05. 15:33

A taxisok védtelenek a támadásokkal szemben

<p>Nyíregyháza - Az utasszállítók kiszolgáltatottak, sosem tudhatják, mikor támadnak rájuk, törnek életükre. Vészhelyzet esetén a hálózati rádión vagy mobiltelefonon kérhetnek segítséget.</p>

Nyakon szúrtak egy taxist szombaton reggel Kecskeméten. A férfit a füle alatt, a nyaki ütőere mellett szúrta meg egy késsel egy 17 éves fiatal. A sofőrt egyik kollégája szállította kórházba.

Az előzmények: a kecskeméti taxi diszpécser központon keresztül egy nő rendelt autót szombaton reggel a kiskőrösi úti MÉH-telephez. A taxis felvette a fiatal nőt és egy férfit. A férfi közölte, hogy nem tudnak fizetni, de menjenek el egy rokonához, tőle kér pénzt. A nővel együtt kiszállt, bementek egy házba. Rövid idő múlva már csak a férfi ült vissza a taxiba, és tovább mentek. Ahogy a taxis elindult, a férfi egy késsel a füle alatt nyakon szúrta. A sofőr megállt, kiszállt az autóból, és leszorította a sebét. A férfi elmenekült. A taxis rádión kért segítséget, egyik kollégája szállította kórházba. A rendőrség a késelő férfit rövid idő alatt elfogta, ellene gyilkossági kísérlet miatt indítottak eljárást.

Megelőzhetőek-e az ilyen borzasztó esetek? Hordanak, illetve hordhatnak-e maguknál valamilyen önvédelmi eszközt a taxisok? - kérdeztük Ferku Zsoltot, a nyíregyházi Főtaxi vezetőjét.

– A taxisok - sok más hasonló szolgáltatást végző munkavállalóhoz hasonlóan - sajnos teljesen védtelenek az ilyen aljas támadásokkal szemben. A törvény szigorúan tiltja, hogy fegyvert, viperát, gumibotot vagy más önvédelmi eszközt tartsanak maguknál. Megoldást jelenthetne az amerikai filmekben gyakran látott térelválasztó rács vagy üvegfal, ám ez igen költséges, ezért nem kivitelezhető. A sofőrjeink kiszolgáltatottak, sosem tudhatják, mikor támadnak rájuk, törnek életükre egyes utasok. Vészhelyzet esetén a belső, hálózati rádión vagy mobiltelefonon kérhetnek segítséget.

Előzmény:

Nyakon szúrtak egy taxist Kecskeméten
Nyakon szúrtak egy taxist szombaton reggel Kecskeméten. A férfit a füle alatt, a nyaki ütőere mellett szúrta meg egy késsel egy 17 éves fiatal.

Kapcsolódó cikkek:

Életveszélyes állapotban van a megkéselt taxis

Életveszélyes állapotban van az taxis, akit vasárnap este késelt meg egy nő Kaposváron. A 30 év körüli nő a vasútállomásnál várakozó taxihoz lépett, és egyelőre nem tudni miért megkarcolta az autót.

Megkéseltek egy kaposvári taxist

Női utasa késelt meg egy taxist a kaposvári vasútállomásnál vasárnap este. Valószínűleg nem akart fizetni, emiatt keveredett vitába a sofőrrel.

A taxis és a kecske - NÉZZE MEG A VIDEÓT!

 

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!